Corona - aangepaste dienstverlening en maatregelen

01.07.2020

Het provinciebestuur wil een verdere verspreiding van het coronavirus mee helpen voorkomen. In functie van de federale coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast.

Aangepaste dienstverlening

Provinciehuis

Groepsbezoeken en congressen in het provinciehuis kunnen voorlopig niet doorgaan. Wie een afspraak heeft in het provinciehuis, raadpleegt best de infofiche over de geldende maatregelen op de webpagina voor bezoekers.

Recreatiedomeinen en provinciale parken

Alle provinciale groen- en recreatiedomeinen zijn geopend voor het publiek. Wens je het Zilvermeer of De Nekker te bezoeken, dan moet je steeds vooraf reserveren. Door corona vragen we je rekening te houden met enkele richtlijnen. Zowel voor je eigen veiligheid en die van mensen rond je, als van onze medewerkers. In dit bericht vind je de laatste info.

Expertisecentra

• Havencentrum: Geen excursies tot en met 31 augustus.
  • Kamp C: het is weer mogelijk een afspraak te maken voor bouwadvies op donderdag. Door de coronamaatregelen geven we echter de voorkeur aan digitale bouwadviezen. De bouwadviezen in de gemeenten worden ook digitaal georganiseerd en gaan niet fysiek door tot 1 september. Verhuringen zijn weer mogelijk in het Conferentiecentrum de Basis. Meer info via de website.
  • PIME: enkel toegankelijk na afspraak. Voorlopig zijn er geen schoolactiviteiten gepland
  • Campus Vesta: Wij houden je via onze website op de hoogte van de extra veiligheidsmaatregelen.
  • PIH: De vaccinatiemomenten, het veldwerk van milieu en gezondheid waaronder het bevolkingsonderzoek in Hoboken en de activiteiten van de dienst grootkeukenhygiëne, werden in veilige omstandigheden terug opgestart. Laboactiviteiten en staalnames blijven, ook onder coronaomstandigheden, doorgaan.
  • Vormingscentrum Malle: Vanaf 1 juli ontvangen wij de zomerkampen. De uitleendienst is voorlopig enkel op afspraak open.
  • Inovant: De opleidingen tot eind juni zijn herpland naar het najaar. Deelnemers worden daar individueel over geïnformeerd.
  • DocAtlas: Voor het inleveren en uitlenen van materialen kun je weer in DocAtlas Antwerpen en in DocAtlas Turnhout terecht. Je kan ook nog steeds gebruik maken van de afhaaldienst. Scholen of zomerscholen die een materialenkoffer willen ontlenen, doen de aanvraag via het kofferformulier. Meer informatie en de richtlijnen vind je op de website van docAtlas.
  • Veiligheidsinstituut: De aanvullende vorming preventieadviseur werd hervat, andere opleidingen gaan digitaal door. Deelnemers worden daar individueel over geïnformeerd. VCA-examens vinden nog steeds plaats op afspraak. Bezoekers zijn welkom in het informatiecentrum na afspraak.
  • Hooibeekhoeve: de Hooibeekhoeve ontvangt weer landbouwscholen en stagestudenten. Meer info in het nieuwsbericht. Geen zaalverhuur tot nader order.
  • Proefbedrijf Pluimveehouderij: Geen publieksactiviteiten tot nader order. Mits het volgen van alle veiligheidsmaatregelen verhuren wij onze zaal terug met een maximale bezetting van 20 personen zodat we de fysieke afstand (min. 1,5 meter) kunnen garanderen. We kunnen helaas geen broodjeslunch voorzien.

Cultuurcentrum en museum

• de Warande: vanaf woensdag 1 juli ben je opnieuw welkom in de Warande om de uitgestelde tentoonstelling De Nacht te bezoeken. De expo is verlengd tot zondag 13 december. De openingsuren blijven dezelfde: elke week van woensdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur.
  • Suske en Wiske Museum: Het museum is weer open. Reserveer op voorhand je tickets via de website.

Betaaltermijn provinciebelasting verlengd voor burgers en bedrijven

Het provinciebestuur wil voorkomen dat haar inwoners in deze moeilijke tijden in financiële problemen komen. Daarom besliste de deputatie om de algemene provinciebelasting vier maanden niet actief in te vorderen.

Wie zijn aanslagbiljet in de bus krijgt, maar dit bedrag niet kan betalen binnen twee maanden zoals vermeld op het aanslagbiljet, hoeft dit slechts binnen vier maanden te doen. Meer info vind je in het nieuwsbericht.

Ook voor bedrijven heeft de provincie de betaaltermijn verlengd.

Alle informatie over corona kan je vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/.