25.000 euro voor 9 verkeersveilige initiatieven

25.07.2019

Acht scholen van het basisonderwijs en één gemeente krijgen in juli 2019 in totaal 25.000 euro aan subsidies voor het verbeteren van de verkeersveiligheid. Het gaat over basisscholen uit Baarle-Hertog, Heist-op-den-Berg, Hoogstraten, Niel, Stabroek, Wommelgem en Zandhoven. Ook de gemeente Schelle ontvangt een subsidie. Met het label 10op10 ondersteunt de provincie Antwerpen scholen en gemeenten bij de aankoop van materialen voor verkeerslessen, een fietsenstalling of een verkeersveilige schoolomgeving.

De provincie Antwerpen kende in juli 2019 25.000 euro toe aan de verkeersveilige projecten van 8 scholen en 1 gemeente. Hiervan vroegen twee scholen een subsidie voor een fietsenstalling aan.

Zowel de kleuter- als lagere school Sint-Calasanz in Stabroek vernieuwen hun fietsenstalling

Ouders willen graag dat hun kind de fiets veilig en comfortabel kan stallen. Daarom breiden de scholen Sint-Calasanz hun stalling uit. De provincie subsidieert fietsenstallingen om kinderen en ouders extra te motiveren om voor de fiets te kiezen. Een comfortabele en droge stalplaats draagt daar toe bij.

De andere scholen en de gemeente Schelle zetten in op praktijklessen

De subsidies gaan naar fietsen en andere verkeersmaterialen. De kinderen oefenen regelmatig op de speelplaats om hun stap- en trapvaardigheden te automatiseren. Als ze dan later in het echte verkeer oefenen, zijn ze beter voorbereid om hun aandacht op de verkeerssituatie te vestigen.

Lijst van toegekende subsidies

• VBS De Vlinder Baarle-Hertog: fietsen en verkeerseducatief materiaal, 2.498 euro
  • Ter Speelbergen Heist-op-den-berg: verkeersvaardigheidsmateriaal, 1.000 euro
  • Klein Seminarie Hoogstraten: verkeersparcours, 2.500 euro