Eerste Belgische oefenplaat voor complexe veiligheidsoefeningen

publish date
09.09.2018

Industriële bedrijven uit de chemie, de afvalverwerking, de staalfabricage en andere sectoren kunnen binnenkort ingewikkelde veiligheidsoefeningen uitvoeren bij Campus Vesta, het multidisciplinair opleidingscentrum voor professionele veiligheidstrainingen in Ranst.

Op Campus Vesta vindt u momenteel al een vliegtuigwrak, oude treinwagons en een nep-appartementsgebouw voor allerlei brand- en blusoefeningen. Daar komt nu een oefenplaat met industriële bouwwerken van verschillende verdiepingen bij. De eerste fase is dit jaar klaar, in 2020 zal de volledige site operationeel zijn.

De oefenplaat is vooral interessant voor bedrijfsbrandweerkorpsen en –interventieteams van Seveso-bedrijven. Dat zijn ondernemingen waar gevaarlijke chemische stoffen aanwezig zijn die de drempelwaarden uit de zogenaamde Seveso-richtlijn van de Europese Unie (kunnen) overschrijden. In het verleden konden de veiligheidsteams van Belgische Seveso-bedrijven enkel in het buitenland semi-complexe en complexe oefeningen uitvoeren. Met de nieuwe oefenplaat voor zware industrie op Campus Vesta kan dat vanaf nu ook in eigen land.

Campus Vesta biedt naast standaard- en gespecialiseerde veiligheidsopleidingen ook formules op maat aan. Zowel organisaties uit de publieke sector als het bedrijfsleven zijn welkom.

Meer info op de website van Campus Vesta.

Dit artikel komt uit de derde editie van InZicht. Wil je gratis InZicht ontvangen? Schrijf je hier in.

Volgende van de detaillijst