Corona - aangepaste dienstverlening en maatregelen

30.03.2020

Het provinciebestuur wil een verdere verspreiding van het coronavirus mee helpen voorkomen. In functie van de federale coronamaatregelen is de dienstverlening aangepast. Je kan de provinciale diensten wel nog bereiken via telefoon of mail.

Aangepaste dienstverlening

Provinciehuis

Groepsbezoeken en congressen in het provinciehuis worden geannuleerd tot en met 19 april. Tijdens de openingsuren voorzien we permanentie aan het ontaal voor een minimale dienstverlening. De selectiegesprekken en assessments voor lopende vacatures worden uitgesteld tot na de coronacrisis. De Provincieraad en Raadscommissies voor maart zijn afgelast.

Recreatiedomeinen gesloten, provinciale parken open

De Nekker, het Zilvermeer, De Schorre, Arboretum Kalmthout en De Lilse Bergen zijn gesloten tot en met 19 april 2020. De provinciale parken blijven wel open, maar enkel om te wandelen en te fietsen. De speeltuinen sluiten we af. Picknickbanken worden weggenomen.

Provinciale scholen

In de provinciale scholen worden de lessen opgeschort tot en met 19 april. In het secundair onderwijs kunnen de leerlingen wel terecht op school.

Expertisecentra

• Havencentrum: Geen excursies tot en met 19 april.
  • Kamp C: Het infoloket, de (externe) bouwadviezen, rondleidingen en workshops zijn tot nader order geannuleerd. Het conferentiecentrum De Basis blijft wel open. Alle activiteiten van 50 personen of meer worden geannuleerd.
  • PIME: Geen activiteiten tot en met 19 april.
  • Campus Vesta: Basisopleidingen politie gaan door. Andere opleidingen worden geannuleerd tot en met 19 april.
  • PIHMomenteel geen vaccinatiemomenten, bevolkingsonderzoek Hoboken, veldwerk van milieu en gezondheid, begeleidingen en bijscholingen van de dienst grootkeukenhygiëne. Laboactiviteiten en staalnames blijven, waar mogelijk, voorlopig nog wel doorgaan.
  • Vormingscentrum Malle: Reserveringen tot en met 19 april zijn geannuleerd. Behoudens tegenbericht gaan reservaties vanaf 19 april door.
  • Inovant: Geen opleidingen tot en met 19 april.
  • DocAtlas: Gesloten tot en met 19 april.
  • PVIGeen opleidingen tot en met 19 april.
  • Hooibeekhoeve: Geen rondleidingen, zaalverhuur, praktijklessen en groepsrondleidingen tot en met 19 april.
  • Proefbedrijf Pluimveehouderij: Events worden verschoven naar latere datum. Ook zaalverhuur is niet mogelijk.

Cultuurcentrum en museum

Betaaltermijn provinciebelasting van 2 naar 4 maanden

Het provinciebestuur wil voorkomen dat haar inwoners in deze moeilijke tijden in financiële problemen komen. Daarom besliste de deputatie om de algemene provinciebelasting vier maanden niet actief in te vorderen.

Wie zijn aanslagbiljet in de bus krijgt, maar dit bedrag niet kan betalen binnen twee maanden zoals vermeld op het aanslagbiljet, hoeft dit slechts binnen vier maanden te doen. Meer info vind je in het nieuwsbericht.

Omgevingsvergunningen

Het nooddecreet van 20 maart 2020 staat een tijdelijke vrijstelling van de vergunningsplicht toe voor bijkomende ziekenhuiscapaciteit en de productie van medisch materiaal. Het nooddecreet heeft ook invloed op de omgevingsvergunningen en meer bepaald op de wettelijke termijnen of opschortingen van lopende of nieuwe aanvragen. De provincie Antwerpen behandelt zoveel mogelijk dossiers zonder uitstel.

Alle informatie over corona kan je vinden op https://www.info-coronavirus.be/nl/.