Bochtenstage Ardennen

Erkenningsnummer 4562

Doelgroep

Je bent lid van het operationeel kader van de geïntegreerde politie en maakt gebruik van een dienstmotorfiets. Je bent in het bezit van rijbewijs categorie A of een rijbewijs dat geldig is verklaard voor het besturen van een motorfiets.

Je bezit bovendien het brevet: motorrijder, rijden in een stedelijke omgeving (176 lesuren). Je beschikt over beschermende motorkledij: laarzen, broek, vest, handschoenen en een helm. Je hebt ook een dienstmotorfiets.

Bijkomende afspraken

Je meldt je aan op Campus Vesta te Ranst om 8:15 uur stipt. Je kunt je enkel inschrijven via de bevoegde HRM-dienst en enkel met het vaste inschrijvingssjabloon.

Leerdoelstellingen

Je staat stil bij de risico’s en gevaren die tijdens het politioneel motorrijden aan de orde zijn. Tijdens deze opleiding zal je je vaardigheden perfectioneren. Je gaat bijvoorbeeld de ideale versus de veilige rijlijnen oefenen door middel van doorgedreven ritten op de openbare weg. Je wisselt af met gymkhana.

Tijdens deze tweedaagse opleiding met overnachting in de kazerne van Marche-en-Famenne kun je rekenen op intensieve begeleiding en krijg je altijd onmiddellijke feedback.

Programma

De opleiding duurt 16 uur en duurt twee volledige dagen.

Opleidingsmoment

jaarlijks in de zomerperiode

Aantal deelnemers

maximum 16 

Meer info?

Volgende van de detaillijst