Provinciale scholen en centra gooien deuren open voor publiek

publish date
29.03.2022

Na een onderbreking van twee jaar organiseert het Provinciaal Onderwijs Antwerpen weer échte opendeurdagen voor haar secundaire scholen. Ook het Centrum voor Leren en Werken (CLW) en het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Vitant kijken ernaar uit om hun aanbod persoonlijk voor te stellen aan toekomstige leerlingen en cursisten.

Proeven van PIVA

Wie de verschillende afdelingen - bakkerij, slagerij, hotel en toerisme - van PIVA aan het werk wil zien en wil proeven van de sfeer en het lekkers dat PIVA te bieden heeft, schrijft nu alvast zaterdag 23 april in zijn agenda. Tijdens de opendeurdag kun je de leerlingen van alle afdelingen in actie zien, maar je kan ook zelf aan de slag in een workshop. Snel inschrijven is de boodschap!

Natuurlijk valt er ook allerlei lekkers te proeven. Geniet voor een zacht prijsje van een ijsje, pannenkoek of een wafel of kies voor iets lekkers van de barbecue. Ook in de demonstratierestaurants Freeflow en Bistro Vermeersch (reserveren!) kun je genieten van het PIVA-vakmanschap. Meer informatie vind je op de website van PIVA.

Laat je verrassen in PTS Boom

Ook in PTS Boom tellen ze af naar 23 april. Via tal van demonstraties en infomomenten maak je die dag kennis met alle facetten van STEM (science, technology, engineering en mathematics), dé troef van deze moderne en ambitieuze school. Hier studeren de ingenieurs van morgen maar ook voor wie liever meteen na het middelbaar het beroepsleven induikt, biedt de school heel wat mogelijkheden. Wil je goed voorbereid naar de opendeurdag, download dan vooraf de app en reserveer een opleiding op maat. Vergeet zeker geen kijkje te nemen in het gloednieuwe houtatelier. Meer informatie vind je op de website van PTS Boom.

ILSA

Muziekinstrumentenbouwers aan het werk bij ILSA

De Internationale Lutherie School Antwerpen, kortweg ILSA, is een voltijdse opleiding muziekinstrumentenbouw die uniek is in de Benelux. Wie de geheimen van instrumentenbouw wil leren kennen kan op zaterdag 23 april de ateliers bezoeken in Boom. Onze gepassioneerde leerkrachten staan je graag te woord tussen 10 en 17 uur. Meer informatie vind je op de website van ILSA.

avAnt provinciaal Onderwijs, midden in de stad

Op 30 april is het de beurt aan avAnt Provinciaal Onderwijs. De school speelt met haar drie campussen in de Antwerpse regio in op de noden van enkele belangrijke sectoren, namelijk wetenschappen, ondernemen, veiligheid, gezondheid en kunst en mode. Als leerling/ouder ben je meer dan welkom voor een begeleide rondleiding. Schrijf je daarvoor in op de website van avAnt. avAnt nodigt ook heel nadrukkelijk (toekomstige) leerkrachten uit om een kijkje te komen nemen. Zij zijn ook welkom op de campussen, maar schrijven ook best in om zeker te zijn van een plekje. Om 9 uur zijn toekomstige leerkrachten welkom op campus Rivierenhof (Turnhoutsebaan 250, 2100 Deurne), om 11 uur op campus Brialmontlei (Brialmontlei 45, 2018 Antwerpen) en om 13 uur op campus Jacob Jordaens (Jacob Jordaensstraat 21, 2018 Antwerpen). Meer informatie vind je op de website van avAnt Provinciaal Onderwijs. Het team van avAnt kijkt ernaar uit om je te ontmoeten!

Elektrische installaties BSO

PTS Mechelen pakt uit met STEM-gebouw

Vorig jaar nam PTS Mechelen het gloednieuwe STEM-gebouw in gebruik. De opendeurdag op 8 mei is het uitgelezen moment om dit architecturale pareltje ook eens binnenin te bekijken. Je kan er demonstraties bijwonen met de innovatieve leermiddelen die de school inzet voor haar opleidingen technologische wetenschappen en elektriciteit. Wie interesse heeft in de opleidingen Tuinbouw komt ook vast aan zijn trekken. De verkoop van eigen gekweekte planten en zelf gebrouwen bier is ondertussen een vaste waarde op de jaarlijkse opendeurdag van de school. Meer informatie vind je op de website van PTS Mechelen.

De modernste leermiddelen vind je in PITO Stabroek

Ook PITO Stabroek toont op 8 mei tussen 10 en 16 uur graag wat de school te bieden heeft. De leerkrachten en leerlingen van de verschillende richtingen tonen je met veel enthousiasme waar ze mee bezig zijn. Je kunt je vooraf inschrijven voor een rondleiding  via 03 561 05 00 maar ook wie geen afspraak heeft, kan ter plaatse nog aansluiten. We kijken ernaar uit om je de school 'in actie' te tonen. Trek alvast makkelijke schoenen aan want als je alle richtingen wilt bezoeken, wacht je een stevige wandeling. De school staat in de wijde omgeving dan ook bekend om zijn uitstekende infrastructuur. Of je nu kiest voor technologie, wetenschappen of landbouw, de school beschikt over de modernste leermiddelen. Meer informatie vind je op de website van PITO Stabroek.

Centrum Leren en Werken: voor wie graag de handen uit de mouwen steekt

Wie leren wil combineren met werken, kan daarvoor terecht bij het Centrum Leren en Werken. Op zaterdag 21 mei kun je kennis maken met het aanbod op onze Campus Kapellen, Kapelsestraat 222 in Kapellen. Je kunt er ook vragen stellen over het aanbod duale opleidingen op onze provinciale scholen en ons Centrum voor Volwassenenonderwijs Vitant. Wil je als volwassene je diploma secundair nog behalen? De medewerkers van CVO Vitant staan je graag te woord! Het overzicht van de opleidingen die werken en leren combineren, vind je op de website.

ijsbereider

Levenslang leren met CVO Vitant

Op de opendeurdag van PIVA op 23 april kom je ook meer te weten over het aanbod voor volwassenen van CVO Vitant. Zo kun je deelnemen aan infosessies voor het éénjarig traject Kok en Kelner. Ook over de opleidingen Gids en Reisleider kun je een infosessie volgen. Wie vragen heeft over het behalen van een diploma secundair onderwijs voor volwassenen kan daarvoor steeds terecht bij onze medewerkers. Ook tijdens de opendeurdag van het Centrum Leren en Werken op de campus Kapellen op zaterdag 21 mei zijn zij aanwezig. Maar CVO Vitant organiseert nog veel meer infomomenten. Je vindt alle informatie op de nieuwe website van CVO Vitant.

Overzicht

Er valt dus weer heel wat te beleven op de opendeurdagen van het Provinciaal Onderwijs Antwerpen. Hieronder vind je een overzicht van alle data. We kijken ernaar uit om jullie te ontmoeten!

School / Centrum Datum Uur
PIVA Zaterdag 23 april 11 – 17 uur
CVO Vitant Campus PIVA Zaterdag 23 april 11 – 17 uur
PTS Boom Zaterdag 23 april 10 – 17 uur
ILSA Zaterdag 23 april 10 – 17 uur
avAnt Provinciaal Onderwijs Zaterdag 30 april 10 – 16 uur
PTS Mechelen Zondag 8 mei 10 – 17 uur
PITO Stabroek Zondag 8 mei 10 – 16 uur
CLW Campus Kapellen Zaterdag 21 mei 10 – 16 uur
CVO Vitant Campus De Masten (Kapellen) Zaterdag 21 mei 10 – 16 uur