Bezoek de Electrabelsite Schelle

De provincie Antwerpen waardeert de gebouwen die nog aanwezig zijn op de Electrabelsite en wil die in het nieuwe PRUP ontsluiten voor het publiek. Samen met Natuurpunt en IVEBICA werken we enthousiast mee aan de Open Monumentendag 2019. De eigenaar stelt op zondag 8 september a.s. het hoofdgebouw op de Electrabelsite voor het publiek open.

Elk uur start er een rondleiding door de gebouwen maar je kunt het ook op je eigen tempo doen met de nieuwe (gratis) Erfgoedbrochure over de geschiedenis van de Electrabelsite en omgeving. Natuurpunt organiseert om 11 en 15 uur een wandeling met natuurgids over het afgesloten gedeelte van het domein. De provinciale Monumentenwacht nodigt kinderen tussen 6 en 12 jaar in de grote hal uit voor een afdeling in rappel. Bovendien geeft de provincie Antwerpen informatie over alle lopende projecten op en rond de Electrabelsite.

Datum
  • zondag 8 september 2019 van 10 uur tot 17 uur

Bezoek de unieke voormalige Electrabelcentrale in Schelle. Het machtige hoofdgebouw is de moeite waard om te bekijken en je verneemt er wat de provinvie Antwerpen voor dit gebied doet. Bovendien toont Natuurpunt Rupelstreek je enkele mooie plekjes, op de grond en in de lucht. Wist je dat dit knappe gebouw een van de grootste kolonies huiszwaluwen in de Rupelstreek huisvest? Zoom met telescopen in op ruim 50 zwaluwnesten. Of gluur 70 meter hoger in het slechtvalkennest op het buurterrein van ELIA. Met een ervaren natuurgids bezoek je het natuurgebied Maaienhoek en geniet je van de prachtige groenzones aan de Scheldedijk. Een buitenkans om dit leefgebied van reeën en vossen, vol biodiversiteit, te ontdekken.

De Electrabelsite is van 10u tot 17u bereikbaar via de ingang aan de Alexander Wuststraat 2  te Schelle. 

  • Rondleidingen door de gebouwen starten elk uur.
  • De wandeling met natuurgids start om 11 en 15 uur (vooraf aanmelden via info@natuurpuntrupelstreek.be).
  • De afdaling per rappel (voor kinderen tussen 6 en 12 jaar) is doorlopend mogelijk.

Meer informatie over wat de provincie Antwerpen voor dit gebied doet: