Kinderboerderij Rivierenhof

De Kinderboerderij Rivierenhof is er voor jong en oud en verrast haar bezoekers en dieren geregeld met extra verwennerijen. Eropuit met het gezin, de jeugdgroep of een vereniging? Bezoek dan zeker eens de Kinderboerderij!

Status
Datum
  • van 12 januari 2020 tot 13 december 2020
  • Gesloten op vrijdag en zaterdag
  • Uitzonderlijk gesloten op 21.07
Prijs
gratis

 

Heropening: 8 juni 2020 om 13u. Online reservatie verplicht!

Hou je aan de veiligheidsmaatregelen zoals de opgelegde route,  afgebakende bezoektijd, e.a.

Raadpleeg ook  de recentste coronamaatregelen-update over activiteiten en aanbod in onze domeinen.

 

Het erf is plezant voor jong en oud. 

Iedereen is welkom op zondag tot en met donderdag tussen 13 uur en 17 uur maar NIET op vrijdag of zaterdag of tijdens de jaarlijkse wintersluiting van half december t/m half januari: dan is de Kinderboerderij gesloten (tenzij voor klassen op afspraak). 

Ingang via de Parkweg (centrale dreef) naast de Rozentuin / schuins tegenover verkeerstuin.

Tijdens de openingsuren van 13u tot 17u kun je spelen in wilgenhutten, onze dieren bewonderen in de stal, hok of ren of in de weide: konijntjes, koeien, schapen, geiten, pluimvee, paarden groot en klein en de voelbakkenkwis doen. In de moestuin kun je raden welke groenten er groeien. Bij het passeren van de mesthoop knijp je vast de neus dicht.

Wil je met een kleine of grotere groep langskomen om een verjaardag te vieren? Dan ben je zeker welkom. Er staan voor iedereen picknickbanken ter beschikking (a.u.b. de tafels niet privatiseren). De Kinderboerderij Rivierenhof zelf organiseert geen feestjes en voorziet geen privébegeleiding.

De Kinderboerderij Rivierenhof is opgenomen in het aanbod van Toerisme voor Autisme. Aanbod bekijken en stappenplannen downloaden via www.toerismevoorautisme.be.

De Kinderboerderij Rivierenhof is een erkend Levend ErfgoedHof. Meer info over het in stand houden van streekeigen landbouw- en neerhofdieren vind je op de website Steunpunt Levend Erfgoed via www.sle.be .

Ook fijn om weten ...

Het erf is verhard maar de verharding stopt in de moestuin waar er gazon tussen de groentenbedden ligt.

Er is een ruime WC voor rolstoelgebruikers (met verzorgingskussen voor jonge kinderen).

Op de boerderij hangt een handig plannetje zodat verloren lopen onmogelijk is ...

Bezoekers en dieren worden geregeld verrast met extra verwennerijen. Die verwenmomenten worden aangekondigd via de facebookpagina van het Rivierenhof. Daar ontdek je tevens wat er nog meer te ontdekkenen en te beleven is in het Rivierenhof. 

Ontdek samen met je kleuter(s) het kleuterpad! ...

De dieren van de kinderboerderij zijn erop uit getrokken. Vinden jullie hun sporen terug?
Bezoek samen met je kleuters het kleuterpad op de kinderboerderij. Volg de sporen en voer onderweg toffe dierenopdrachten uit. Je ontmoet al onze dieren en je beleeft een leuke tijd. Zo sla je twee vliegen in één klap. Je kan in kleine groepjes op verschillende plaatsen starten want het pad vormt een lus.

Verjaardagsfeestje in het park? Ontleen één van onze gratis zelfdoepakketten bij de domeinwachters.

Organisator
Provinciaal Groendomein Rivierenhof

Volgende van de detaillijst