Groenmedewerker en 'BV' in het Rivierenhof

publish date
26.03.2018

Wist je dat er zich onder het personeel van het Rivierenhof een ‘BV’ (Bekende Vader) bevindt? 

Henk van Aert, medewerker bij de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen, is tevens de trotse papa van Wout van Aert. 

De logistieke steun en toeverlaat van de drievoudige Belgisch kampioen en drievoudige Wereldkampioen, kwam in dienst bij provincie Antwerpen in 2011. Sindsdien staat Henk van Aert mee in voor het collectiebeheer en het groenonderhoud van het oudste provinciaal domein van het land. In de rozentuin van het Rivierenhof onderhoudt hij de uitgebreide collectie en de paden. Hij kweekt, verpot, verspeent in de serre collectieplanten en maakt ze klaar voor aanplant. Je vindt Henk ook druk in de weer in het park tijdens grote evenementen zoals het Rozenfeest en Ecodroom. Daarvoor had Henk van Aert al vijfendertig jaren bij een tuinaannemer / boomkweker in Beerse gewerkt. Op 1 mei 2018 vertrekt Henk op welverdiend pensioen.

Komt de vader van een drievoudig wereldkampioen  met de fiets naar het werk?

“Die drieëndertig kilometer naar Deurne is met de fiets zeker te doen, maar dan moet ik wel veel vroeger opstaan”, grapt de Kempenaar die reeds vijfendertig jaar wielertoerist is bij Het Vliegend Wiel en als jonge gast op de middenveldpositie sjotte bij KFC Lille. “Dat fietsen naar het Rivierenhof houd ik voor tijdens m’n naderende pensionering. De Rozentuin gaat in fases worden heraangelegd en ik ben zinnens om geregeld eens te komen kijken om te zien hoe dat verloopt.”

 

Werk ontmoet hobby

Met de jaren op de teller en het overwinnen van kanker in 2016, distilleert Henk van Aert de belangrijke zaken van de bijzaken: “Het draait om geluk , gezondheid en contentement. Te weinig tijd voor familie, de dingen die thuis bleven liggen, de carrière van Wout, … dat heeft me doen beslissen om nu met pensioen te gaan.”

Toch zal het werk zal hem niet meteen loslaten. In de serre heeft Henk een veelzeggend bordje gehangen waarop sierlijk het motto “Hier ontmoet werk hobby” prijkt. Henk van Aert:  “Het werk in de kwekerij en de Rozenhof heeft me altijd veel vreugde en voldoening gegeven. Ik geniet ervan om na het snoeien, bemesten en onderhouden van de planten, seizoen na seizoen de groei en de bloei te kunnen meemaken. Met als hoogtepunt het jaarlijkse Rozenfeest in juni natuurlijk waar we het grote publiek de top van de rozenkunde aanbieden.” Heeft Henk een favoriete roos onder de 340 verschillende variëteiten van de 8400 rozelaarstellende Rozentuin? “Ja,” bevestigt hij: “de Gardener’s Glory, een gele klimroos die je aan de pergola vindt.”

 

 

Dat 1 mei 2018 met rasse schreden nadert, stemt Henk een beetje filosofisch: “Ik ga het werk en de contacten in het Rivierenhof missen. De collega’s en de dagelijkse parkbezoekers. Met mijn pensioen in zicht sta ik er al wel eens bij stil dat m’n leven een serieuze wending gaat nemen: sociale contacten die minder worden maar ook nieuwe die erbij zullen komen. Het zal vooral minder druk zijn, met meer tijd om bijvoorbeeld m’n eigen tuin te onderhouden, af en toe een uitstapje te maken met de echtgenote, een fietstochtje naar het Rivierenhof om te zien hoe het er reilt en zeilt, …”

 

 

Er tweehonderd procent voor gaan

Ook meer tijd voor de wielersport? “Ik ben er altijd voor Wouts’ carrière geweest”, vertelt Henk. “Ik nam weinig verlof in de zomer zodat ik voldoende vrij kon nemen om de buitenlandse wedstrijden te kunnen bijwonen en het onderhoud van de fietsen te doen.” Van half september tot eind februari is vader van Aert op vrijdag in de weer met zes fietsen prepareren / optimaliseren  en op maandag de fietsen nakijken op mankementen, smeren, onderdelen vervangen, … Samen met zijn echtgenote Yvonne soigneert Henk ook de mobilhome die overal mee naartoe gaat. “Sowieso doe je voor je kinderen alles, zeker als ze er zelf ook 200% voor gaan,” zegt Henk. “Daarom ben ik ook heel trots op m’n dochter Liese, die als ingenieur-architecte in Antwerpen werkt maar niet graag in de publiciteit komt.”

 

Natuurliefhebber maar geen groene vingers

“Zowel Liese als Wout hebben trouwens in het Rivierenhof eens vakantiewerk gedaan. Dat was leuk want wij zijn een zeer hecht gezin en vinden familie ongelofelijk belangrijk. Voor Wout was het ook een nuttige ervaring want hoewel hij graag in de natuur vertoeft, betekent werken in de serre of rozentuin ook vroeg opstaan en gelimiteerde pauzes. Dat is niet hetzelfde als in het bos rijden of wandelen. Nee, Wout heeft niet bepaald groene vingers,” glimlacht vader van Aert.

Immense drive

Wanneer merkte je dat Wout een groot wielertalent is? “Geleidelijk aan,” vertelt Henk. “Hij was altijd de kleinste van de hoop maar hield goed stand en kon die groten al volgen. Van zodra hij z’n fysieke achterstand inliep, trainde en zich inzette om na tegenslagen (sleutelbeenbreuk, een virus, …) zijn conditie terug te krijgen, werd het duidelijk dat hij een sterk karakter heeft. Tegenslagen maakten hem sterker. Hij heeft een immens grote drive. Het komt allemaal van hemzelf, hij is nooit gepusht. Van Yvonne en mij heeft het nooit gemoeten.” Hoe ervaar je dat dan als vader? “Heel trots natuurlijk, maar ik ben even trots op m’n dochter dat zij ingenieur-architecte is geworden. De mediawereld rond het sportgebeuren, daar heb ik het soms moeilijk mee.”

 

Taart!

Hoe reageren de collega’s in het park? “Die leven daarin volledig mee. Ze vragen hoe het is geweest, ze tonen interesse in het verloop van de wedstrijden en de trainingen, en zo. Dat is fijn. Ik heb dan ook al drie maal getrakteerd met een reuzetaart voor de honderd collega’s. Dat is een traditie die ik ook na m’n pensioen voortzet. Als Wout volgend jaar een vierde wereldtitel pakt, is de taart al beloofd. Nu gaan we testen wat Wout op de weg waard is. Maar het allerbelangrijkste is dat ie gezond en gelukkig mag blijven met wat ie doet en wat ie heeft. Titels en al de rest, dat speelt geen rol,” besluit Henk van Aert.

 

Woutje Wereldkampioen! 23 jaar en nu al een monument

Wout van Aert wordt op 15 september 1994 geboren in Herentals

8 jaar: rijdt zijn eerste veldritwedstrijden in Nederland

9 -11 jaar: miniem in de wielersport zowel in het veldrijden als op de weg

11 jaar: behaalt op 20 juni 2006 z’n fietsrijbewijs van Gemeente Lille

12 - 14 jaar: aspirant in de wielersport zowel in het veldrijden als op de weg

15 - 16 jaar: nieuweling in de wielersport zowel in het veldrijden als op de weg

17 - 18 jaar: junior in de wielersport zowel in het veldrijden als op de weg

19 - 20 jaar: belofte in de wielersport zowel in het veldrijden als op de weg

20 jaar: wereldkampioen bij de beloften (2014)

21 jaar: wordt professioneel renner (Elites) en behaalt de tweede plaats op het WK bij de Elites

22 - 23 - moet nog 24 jaar worden: behaalt drie jaar op rij zowel de BK- als de WK-titel bij de profs in het veldrijden

 

 

Interview en foto's: Anouche Victoria De Keyzer.

Hof van Leysen preventief gesloten na grondverzakking

publish date
19.02.2018

Hof van Leysen ontruimd en gesloten

 

Bij graafwerken in de Markgravelei ter hoogte van het park Hof Van Leysen is een waterlek ontstaan. Het waterlek veroorzaakt een grondverzakking. De hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie op te volgen. Een twintigtal buurtbewoners zijn preventief geëvacueerd.


Door de grondverzakking is één vrachtwagen al deels gekanteld. Omdat er naast de bouwput ook een kraan staat opgesteld, heeft de politie een twintigtal buurtbewoners preventief geëvacueerd. Ook het park Hof Van Leysen is preventief ontruimd. De mensen worden opgevangen in een bus van de lijn. De Markgravelei is afgesloten tussen de Robert Molsstraat en de Van Peltstraat. De Mobiele Eenheid van de politie is ter plaatse om het verkeer in goede banen te leiden. Het waterlek kon gedicht worden en de hulpdiensten zijn ter plaatse om de situatie op te volgen.

Meer info: https://www.politieantwerpen.be/news/press-item/grondverzakking-door-waterlek-markgravelei

 

 

 

 

Infoavond geïntegreerd natuur- en erfgoedbeheerplan Vrieselhof

publish date
13.02.2018De provincie Antwerpen vindt het belangrijk om de bevolking te informeren over de inhoud van het natuurinrichtingsproject en het toekomstig natuurbeheer in het Vrieselhof.

Daarom wordt er op dinsdag 27 februari 2018 een infoavond georganiseerd waarop de beheerplannen zullen worden toegelicht voor omwonenden en het brede publiek.

Na een toelichting over de ecologische doelstellingen die het fundament vormen voor de nieuwe gebiedsvisie, zal de toelichting dieper ingaan op de landschappelijk relevante ingrepen die worden voorzien, de tijdelijke hinder en de toekomstige recreatieve meerwaarde voor dit gebied.

Deze infoavond biedt ook aan iedereen de mogelijkheid om bijkomende vragen te stellen.

Afspraak op dinsdagavond 27 februari 2018 om 19u30 (einde voorzien omstreeks 22u) in Kasteel Vrieselhof, Schildesteenweg 99, 2520 Ranst.

Om praktische redenen vragen wij u uw aanwezigheid te willen bevestigen bij onze domeinwachters via E vrieselhof@provincieantwerpen.be  en dit graag vóór 23 februari 2018.

Online ticketing

publish date
23.01.2018

Onlangs is het Rivierenhof gestart met het online verdelen van deelnametickets. 

 


Deze belangrijke realisatie biedt parkbezoekers de mogelijkheid zich op een vlotte, transparante en administratief eenvoudige manier in te schrijven voor o.a. wandelingen en allerlei andere activiteiten. De verdeling van de digitale reservering verloopt via een samenwerking met Eventbrite.

Ervaar je problemen bij het gebruik van dit nieuw systeem, dan zullen de domeinwachters je helpen via T 03 360 52 18.

Verhinderd? Stel je reservering dan opnieuw beschikbaar!
Heb je gratis tickets voor een activiteit in het park maar ben je verhinderd om deel te nemen? Stel je reservering dan a.u.b. opnieuw beschikbaar. Door online te annuleren (‘restitueren’), geef je anderen die eerder geen plaatsje(s) konden bemachtigen een tweede kans om alsnog in te schrijven en deel te nemen. De Provinciale Groendomeinen weten meteen ook hoeveel deelnemers ze zullen mogen verwelkomen.

Restitutie van tickets
Let wel, je kunt je tickets alleen annuleren voor een activiteit die nog niet heeft plaats gevonden. Je kan de bestelling bovendien alleen restitueren vanaf een laptop of computer, niet vanaf een mobiel apparaat.
We waarderen het enorm als je even de tijd wil nemen om je bestelling bij te werken als je uiteindelijk niet aan de gereserveerde activiteit kan deelnemen. Je kan je registratie eenvoudig annuleren vanuit je Eventbrite-account.

Hoe ga je te werk?
1. Log in op Eventbrite, zoek je bestelling op de pagina 'Tickets' en selecteer je registratiegegevens.
2. Selecteer 'Bestelling annuleren'.
3. Selecteer 'Ja, annuleer deze bestelling'.
4. Je ontvangt een e-mail met bevestiging van de annulering.

 

Activiteitenbrochure 2018

publish date
11.01.2018

Een jaar boordevol leuke en leerrijke belevenissen

Ook in 2018 verrassend veel te doen

in het Rivierenhof - Hof van Leysen - Vrieselhof - Kesselse Heide

 

De nieuwe is gearriveerd!

Eindeloos veel inspiratie voor leuke en leerrijke activiteiten, dat vind je in de gloednieuwe activiteitenbrochure van de Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen (PGRA).

 

Verrassend veelzijdig

“Het aanbod van de provinciale groendomeinen is plezant, vaak educatief en zeer divers”, vertelt gedeputeerde Jan De Haes. “We richten op een breed publiek en willen de mensen stimuleren om naar buiten te komen om zowel de groendomeinen als hun uitgebreide waaier aan activiteiten te ontdekken.” Sportievelingen, mensen met groene vingers, kindjes die graag dieren aaien, liefhebbers van rozen, sprookjesfans … wie wil genieten, vindt in het grote aanbod vast iets naar z’n meug.

 

Kom je brochure afhalen bij de domeinwachters of lees online

Dit boekje boordevol plezierige activiteiten kun je gratis afhalen elke dag tussen zonsopgang en zonsondergang in de provinciale groendomeinen Rivierenhof (Deurne), Vrieselhof (Ranst) en Kesselse Heide (Nijlen).

Je kan de activiteitenkalender ook online lezen op de homepagina’s van het Rivierenhof, Hof van Leysen, Vrieselhof of Kesselse Heide.

 

Kom gezellig buiten, want ook in 2018 valt er weer veel te beleven. Graag tot binnenkort!

 

Provincie Antwerpen investeert in oude steenbakkerstunnel

publish date
19.12.2017

Oude steenbakkerstunnel te Niel wordt opgeknapt en opengesteld voor wandelaars

De steenbakkerstunnel te Niel grenst aan Walenhoek en gaat onder de spoorweg door. De investeringen in de tunnel zullen het gebied nog aantrekkelijker maken voor wandelaars. Hij sluit aan op de bestaande wandelpaden van het natuurgebied en op de bestaande verharde paden doorheen het Wetenschapspark. Door gebruik te maken van de tunnel bereiken bezoekers makkelijker en veiliger Walenhoek en worden wandelaars herinnerd aan het baksteenverleden van de regio. 

Daarnaast zullen ook dieren via de tunnel de weg vinden naar het gebied. De tunnel is immers gelegen in een biologisch zeer waardevol bosgebied. Een goede inrichting zorgt voor een makkelijkere migratie van dieren en versterkt rechtstreeks de natuur in de omgeving.

 

Tunnelstudie

Deze investering volgt op een inventarisatie door de provincie Antwerpen van de meer dan 40 tunnels in de Rupelstreek. Deze tunnels zijn een belangrijk onderdeel van het landschap en van het steenbakkerijverleden van de streek. Ze verbonden de kleiput waar de klei werd uitgegraven met de plaatsen waar de baksteen werd gevormd, gedroogd en gebakken. Gedeputeerde Rik Röttger: “Uit de 40 geïnventariseerde tunnels koos de provincie Antwerpen meteen om de tunnel te Niel ook effectief te renoveren en in te zetten als ecologische en recreatieve verbinding. De renovatie van deze tunnel kan dienen als voorbeeld voor de andere tunnels. We werken zo stelselmatig aan het versterken van het streekverhaal langs de Rupel en creëren tegelijk nieuwe kansen voor de natuur.”

Regionaal Landschap Rivierenland zal, in opdracht van de provincie Antwerpen, instaan voor de voorbereidende werken en de uitvoering van de renovatie.

Tunnel 38 - Walenhof in Niel
Tunnel 38 te Walenhof in Niel

Klei, water en landschap bouwstenen voor een gebiedsvisie

De Rupelstreek kent een steenbakkersverleden. Het Rupellandschap heeft daardoor een duidelijke identiteit. Elementen als klei, water en landschap vormen een rode draad tussen heden en verleden.

Rond die elementen is het gebiedsprogramma Rupelstreek opgebouwd. De provincie Antwerpen formuleerde samen met de Rupelgemeenten (Rumst, Boom, Schelle, Hemiksem en Niel), de inwoners, de verenigingen, de bedrijven en de Vlaamse Overheid een visie voor het gebied rond verschillende thema’s zoals recreatie, natuur, mobiliteit en beleefbare landschappen.

80 jaar KVDV gevierd met boomaanplant

publish date
20.11.2017

Ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan plantte de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging op zondag 19 november 2017 een speciale boom aan in het Rivierenhof: de zwarte Tupeloboom, ook wel eens Nimfenboom genoemd.  

 

Op 22 mei 1937 werd in het Rivierenhof de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging (KVDV) opgericht. Daarmee is deze vereniging de oudste dendrologische vereniging van België. Dendrologen houden zich bezig met het bestuderen van bomen en heesters. Het op naam brengen, het bekijken van bloem, blad, schors, groeiwijze, ... Van bij het ontstaan was de drijfveer het vergroten van de kennis bij het publiek over bomen en planten.

De Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging heeft dus reeds van bij de oprichting een sterke band met het provinciaal domein Rivierenhof.  Al die tijd is de dendrologische vereniging regelmatig en op verschillende vlakken actief gebleven in het Rivierenhof. Ze organiseert wandelingen, brengt de bestaande collectie op naam en geeft regelmatig advies bij het beheer van de collecties of de keuze van boomsoorten voor een aanplanting of een nieuwe dreef.

De afgelopen tien jaren werden de botanische collecties van het Rivierenhof sterk uitgebreid en het beheer er van geprofessionaliseerd. Naast de bestaande rozentuin werd het oude arboretum opgekuist en er werden een aantal nieuwe themaverzamelingen aangelegd (vb. Pinetum: verzameling naaldbomen, Keltische bomenhoroscoop: bomen uit de Keltische bomenkalender, Collectietuin Albert De Raedt met Harde Gentse Azalea’s, het Coryletum (een collectie met allemaal verschillende soorten hazelaars en andere notensoorten), enz. Bij verschillende van deze thema’s werd de KVDV om advies gevraagd en dat zal in de toekomst niet anders zijn. 

Ter gelegenheid van haar 80-jarig bestaan plantte de Koninklijke Vlaamse Dendrologische Vereniging op zondag 19 november 2017 een speciale boom aan in het Rivierenhof: de zwarte Tupeloboom, ook wel eens Nimfenboom genoemd. De Latijnse naam van deze boom is Nyssa sylvatica, een soort die oorspronkelijk uit Noord-Amerika komt. Het wordt één van de mooiste parkbomen door zijn schitterende herfstverkleuring, hij wordt hier tot 15 meter hoog.  

Info KVDV: http://www.kvdv.info/

De KVDV organiseert elk jaar een aantal boeiende uitstappen naar parken, private tuinen, gespecialiseerde plantenkwekers en arboreta. Daarnaast zijn er ook voordrachten over verschillende thema’s die verband houden met bomen, struiken of plantenverzamelingen.

Werken nieuwe speeltuin Rivierenhof starten

publish date
30.10.2017

Omstreeks 10 november 2017 gaat de schop weer in de grond

Toekomstige speeltuin Rivierenhof

 

Op de tennisterreinen naast kasteel Rivierenhof verschijnt er tegen pasen 2018 een gloednieuwe speeltuin.

De provincie Antwerpen investeert hier in totaal 450.000 euro.

Meer info: goo.gl/x1HmwC

Toekomstige speeltuin Rivierenhof

Provincie investeert opnieuw fors in het Rivierenhof

publish date
02.05.2017

Make-over voor provinciaal groendomein

De voorbereidende werken zijn reeds gestart en vorige week keurde de Antwerpse provincieraad 3,5 miljoen euro aan investeringen in het Rivierenhof goed. Aan het kasteel Rivierenhof komt een nieuwe speeltuin en zowel in de oostelijke als westelijke zone komt er nieuwe sportinfrastructuur voor de korf- en voetbalclubs van het park. Op termijn worden de bestaande lokalen afgebroken om meer plaats te bieden aan de bezoekers van het Rivierenhof.

Gedeputeerde voor groendomeinen Bruno Peeters stelde daarnet de plannen voor: “Dit is een werk van lange adem dat eindelijk in een beslissende fase komt. Al in 2009 maakte de provincie een masterplan voor het Rivierenhof op waarbij de sportclubs uit het midden van het park naar de zijkanten zouden verhuizen. Hiermee verhogen we hun bereikbaarheid, houden we auto’s zoveel mogelijk uit het centrum van het park, zorgen we voor een betere parkeersituatie en geven we het centrum aan het park aan jonge en minder jonge bezoekers die willen wandelen, spelen of rusten.

Concreet verhuizen korfbalclubs ATBS en AKC naar de Westelijke zijde van het park. Daar zijn de voorbereidende werken ter hoogte van de Parkweg reeds begonnen. De nieuwe clublokalen en velden zullen vanuit parking West (aan de Turnhoutsebaan) eenvoudig te bereiken zijn. Voetbalclub Rapid krijgt een nieuwe kantine naast het kunstgrasveld dat al werd aangelegd in de Oostelijke zone (kant Ruggeveldlaan). “We hebben lang onderhandeld met alle clubs en zijn tot een ontwerp gekomen waar alle partners hun akkoord over hebben gegeven" aldus Bruno Peeters. “Het komende jaar kunnen we beginnen bouwen aan nieuwe korfbalvelden en drie nieuwe clublokalen voor de clubs en hun honderden leden. Op termijn zullen de bestaande clublokalen worden afgebroken, maar natuurlijk pas na de verhuis van de clubs. De werken staan gepland om deze zomer te starten. Afhankelijk van het verloop van de werken kunnen de clubs in de tweede helft van 2018 verhuizen.”

 

Omleiding omwille van Tuinkriebels

publish date
27.02.2017

Tijdelijk ommetje voor plantenmarkt

Omwille van Tuinkriebels zal het Vrieselhof gedeeltelijk (zone rondom het kasteel) niet vrij toegankelijk zijn tussen 4 en 9 mei 2017. De fietsroute wordt tijdelijk omgeleid: volg de bewegwijzering. De Remise en het park blijven open en bereikbaar!

Bezoekers geven nieuwe speeltuin Rivierenhof mee vorm

publish date
24.02.2017

Meer dan driehonderd bezoekers van het Rivierenhof namen in december en januari de tijd om hun mening te geven over de geplande speeltuin achter het kasteel Rivierenhof. Op deze manier wil de provincie een speeltuin ontwerpen die tegemoet komt aan de wensen van de parkbezoekers. Ook 217 kinderen van de stedelijke basisschool Inpeeria uit Deurne gaven hun mening. Zij werden bevraagd over de speelvormen die ze het fijnst vinden.

Speeltuin Rivierenhof
Spelen in de Burcht van Koning Arthur

 

Gedeputeerde voor recreatie- en groendomeinen Bruno Peeters: “De speeltuin naast het kasteel Rivierenhof dateert uit 2000 en is aan vervanging toe. Na de heraanleg van de Jezuïetendreef in 2015-2016 pakken we nu de zone aan tussen het kasteel en de gerestaureerde slotgracht. De tennispleinen maken plaats voor een nieuwe speeltuin die volledig wordt afgestemd op de vragen van de gebruikers. De resultaten van enquête geven we dan ook integraal mee aan de speeltuinbouwers. We voorzien in totaal 450.000 euro voor de afbraak van de tennisvelden, de bouw van een nieuwe speeltuin en een omheining voor de slotgracht.”

De ideale speeltuin is uitdagend en bestemd voor jong en minder jong 
Vooral ouders tussen 26 en 45 jaar namen de tijd om de enquête in te vullen. Bij mooi weer en in het weekend komen ze vooral vanuit Deurne (66%) en Borgerhout (10%), met hun kinderen spelen in het Rivierenhof. Zij appreciëren de huidige speeltuin maar vinden hem te klein, niet uitdagend genoeg, te weinig gevarieerd en vooral verouderd en afgeleefd. “Daarom dat we investeren in een nieuwe speeltuin”, aldus Bruno Peeters. “We streven er wel naar om de oude speeltuin te laten staan tot de werken aan de nieuwe zijn afgerond. Zo zijn kunnen de kinderen wel blijven spelen!”

De ideale speeltuin is opgebouwd rond een specifiek thema, dat de fantasie van de kinderen prikkelt. De speeltuin is groot (‘het park waardig’) en is aangepast en uitdagend voor alle leeftijden. Een terras met zicht op de speeltuin staat ook hoog op het wensenlijstje. Klimmen, glijden, schommelen en een kabelbaan staan bovenaan het verlanglijstje. Bovendien is het een uitdrukkelijke wens dat de speeltuin mooi in het park geïntegreerd wordt in het park door het gebruik van natuurlijke materialen.

“De provincie streeft er naar om met natuurlijke materialen te werken,” aldus Bruno Peeters, “dus het is fijn om te zien dat onze bezoekers dit appreciëren. Het is ook zeer interessant om te weten te komen welke speeltuigen op het meeste bijval kunnen rekenen.”

Over de beste ondergrond lopen de meningen uiteen. De meerderheid heeft een voorkeur voor zand, boomschors, speeltuintegels en kunstgras vervolledigen de top 4. Voor sommige ouders spelen potentiële vuile kleren een doorslaggevende rol, anderen zitten daar minder mee in.

De resultaten leren ook dat de gebruikers veiligheid en de aanwezigheid van zitbanken, vuilbakken, schaduwplekken, een fietsenstalling (*) en toiletten belangrijk vinden.

Gedeputeerde Bruno Peeters: “Al deze bevindingen nemen we ter harte. In 2018 willen we onze bezoekers een nieuwe speeltuin kunnen aanbieden die zoveel mogelijk rekening houdt met deze input. Voor de provincie is het trouwens ook erg belangrijk dat we aandacht besteden aan kinderen met een handicap of in een rolstoel, met enkele aangepaste toestellen.”

(*) Tachtig percent komt te voet (43%) of met de fiets (37,7%) naar het park.

Parking West twee maanden dicht

publish date
23.02.2017

Parking West sluit op 3 maart 2017: verplaats tijdig uw wagen!

Omwille van werken aan de Turnhoutsepoort wordt parking West van het Rivierenhof (ter hoogte van het Cogelsplein) op vrijdagavond 3 maart 2017 voor twee maanden afgesloten. Auto’s die 's anderdaags ochtends nog op de parking staan, zullen in opdracht van AWV worden verwijderd. Verplaats uw wagen tijdig!

Volgende van de detaillijst