GEANNULEERD: Geprikt! Dit was Europa in 2021 - Hendrik Vos en Rob Heirbaut

Provincie Antwerpen is de volgende vijf jaar opnieuw gastorganisatie voor Europa Direct. Om dat te vieren organiseren we op 10 december een feestelijk evenement in het Provinciehuis in Antwerpen. Journalist Rob Heirbaut en Europaprofessor Hendrik Vos komen langs met hun humoristisch Europees jaaroverzicht. Daarna sluiten we af met een feestelijke receptie. Het event is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Status
Afgelast
Datum
  • vrijdag 10 december 2021 van 19.30 uur tot 22.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
vrijdag 10 december 2021

Geprikt! Dit was Europa in 2021

Het continent bleef in de ban van het virus met de stekeltjes. Europeanen hielden afstand, zaten in quarantaine, sukkelden met plf’s, skypten, teamsten, zoomden en werden viroloog. Intussen kregen de Amerikanen een nieuwe president en verlieten de Britten echt de Unie. De race naar het vaccin was meedogenloos en haast even spannend als K2 zoekt K3. Het Suezkanaal raakte geblokkeerd en Kaboel viel in de handen van Taliban. Er waren ook nog zekerheden: Rusland vergiftigde opposanten, belastingen werden ontweken, de rechtsstaat bleef in gevaar, bossen stonden in brand en rivieren stroomden over.
Het was schandelijk en ernstig, tragisch en jammerlijk. Het was opnieuw een jaar vol chaos, soms verrassend, vaak voorspelbaar.

Journalist Rob Heirbaut en Europaprofessor Hendrik Vos overzien de puinhopen in en rond Europa. Ze gaan op zoek naar de achterkant van het nieuws, naar de pittige anekdotes, naar de lichtpuntjes en naar alles wat tussen de plooien viel.

Het wordt een jaaroverzicht met neuswissers en knuffelcontacten, met wachtrijen voor de tankstations en een kalkoenentekort, met een voetbalkampioenschap en het gevecht om een stoel. Ursula von der Leyen en Charles Michel zoeken hun plaats en Angela Merkel schittert voor het laatst.

En uiteraard is er de vooruitblik der vooruitblikken: wat brengt 2022 voor Europa?

Organisator
Europa Direct provincie Antwerpen