The State of the EU volgens Dirk De Wachter

Op zaterdag 9 mei, de Dag van Europa, geeft psychiater Dirk De Wachter zijn visie op de toekomst van Europa in een boeiende lezing, die je gratis online kan bekijken. De titel is “Corona Times in Europa”. Het decor is de bibliotheek van het nieuwe provinciehuis in Antwerpen. Enkele dagen later, op woensdag 13 mei, kan je via facebook rechtstreeks met De Wachter in dialoog gaan over de inhoud van deze lezing.  

Datum
  • zaterdag 9 mei 2020 van 10 uur tot 10.30 uur
  • woensdag 13 mei 2020 van 18.15 uur tot 18.45 uur

De State of the European Union is een jaarlijks evenement, waarbij tekens vanuit een verrassende hoek naar de Europese actualiteit wordt gekeken. De voorbije edities namen Geert Hoste, Kader Abdollah, Lieve Blanquaert en Jan Leyers het woord. De lijst wordt nu aangevuld met de naam van psychiater Dirk De Wachter.

Dirk De Wachter sluit met zijn lezing heel dicht aan bij de actualiteit. In deze uitzonderlijke crisistijd worden de grenzen van Europa afgetast. Wat moet de rol van grenzen zijn? Heeft een mens grenzen nodig? Wat moeten ze doen nu onze welnessmaatschappij is komen te vervallen? Boeiende vragen waar Dirk De Wachter tijdens zijn State een antwoord op geeft. 

Lezing kijken

Je kunt de lezing op zaterdag vanaf 10 uur bekijken op www.stateoftheeu.be of via het Facebook-event. Als je aanmeldt voor het Facebookevent krijg je een herinnering als de lezing start en wanneer de Live Q&A start op 13 mei. Zo ben je zeker dat je niets moet missen.

Dag van Europa

De Dag van Europa, ook wel eens Europadag genoemd, wordt sinds 1985 ieder jaar op 9 mei gevierd in alle lidstaten van de Europese Unie. Op 9 mei 1950 hield de Franse minister Robert Schuman een toespraak die beslissend was voor de toekomst van de Europese Unie. Het was de start van een internationale samenwerking die leidde tot een lange periode van vrede en voorspoed op het Europees continent. 

Partners

The State of the EU editie 2020 is een initiatief van Europahuis Ryckevelde en VLEVA, in samenwerking met Europa Direct provincie Antwerpen en het Liaison Office van het Europees Parlement in België. Centraal in deze samenwerking staat de verbinding, die iedere partner op lokaal, provinciaal, Vlaams, Europees niveau wil maken.

 

Logo`s partners State of the EU

Volgende van de detaillijst