Eetbaar groen

Keuzewijzer Eetbaar Groen

Keuzewijzer Eetbaar Groen

De keuzewijzer eetbaar groen brengt eetbaar groen bij jou in de gemeente.  Jouw gemeente kan samen met geïnteresseerde burgers aan de slag gaan. Je doorloopt de keuzewijzer in 3 stappen. 

Eerst brengen jullie alle potentiële locaties om ‘eetbaar groen’ te realiseren in beeld. Na de opmaak van het locatieplan selecteren jullie één locatie en doorlopen jullie de keuzewijzer verder. Op het einde van dit proces gaan jullie aan de slag op het terrein.

Je kan op twee manieren tot een type eetbaar groen komen op de gekozen locatie. Enerzijds kijk je naar de eigenschappen van de locatie om te zien of een moestuin of een groene gevel op die plaats realistisch is. Anderzijds vertrek je vanuit de doelstellingen die jullie bepaalden. Komen we met volkstuintjes tegemoet aan de nood om mensen samen te brengen? Welk type eetbaar groen jullie gaan realiseren, hangt dus af van verschillende factoren. 

Om te vermijden dat het idee in de kast belandt, geeft de keuzewijzer ook tips over hoe tot een concrete realisatie over te gaan.

Voordelen van vergroening: het brengt mensen samen, het vrijwaart de open ruimte in en rond de kernen én het verbetert de levenskwaliteit in de kernen.

Iets voor jouw gemeente? Ongetwijfeld wel! 

 

Meer informatie