Grote Nete

Vanuit het brongebied in het Limburgse Hechtel-Eksel stroomt de Grote Nete naar het westen over een afstand van ongeveer 80 km. Ze komt de provincie Antwerpen binnen in Balen en gaat daarna doorheen Meerhout, Mol, Geel, Laakdal, Westerlo, Herselt, Hulshout, Heist-op-den-Berg, Herenthout, Berlaar en Nijlen. In Lier mondt ze uit in de Kleine Nete. Haar voornaamste zijrivieren zijn de Wimp, de Molse Nete en de Grote Laak. 

Een vallei vol troeven

De Grote Nete is meer dan een rivier. Het is een magisch landschap van prachtige natuurgebieden doorweven met historisch erfgoed. Een vallei met een rijke geschiedenis die zowel ontspanning als avontuur biedt. Om morgen te kunnen blijven genieten van alle troeven van deze groene long, wapenen we de vallei vandaag tegen een veranderend klimaat.  

Met verschillende partners creëren we meer ruimte voor water, biodiversiteit én beleving. Dat doen we door de vallei van de Grote Nete te herstellen. We geven ze haar natuurlijke vormen terug, verbeteren de levenskansen van kwetsbare soorten en bezorgen bezoekers en bewoners nóg meer natuur om te beleven. 

Wil jij weten hoe? Kijk dan op degrotenete.be.  

In de vallei van de Grote Nete is het fijn om te vertoeven. Ontdek de onbewandelde paadjes, de mooiste fietsroutes, de picknickplekjes in de natuur en nog zoveel meer. GroenZoeker helpt je op weg.

doorverwijzing website grote nete

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen in de vallei? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina of neem deel aan één van onze leuke activiteiten!