Groene Vlag van Eco-schools

Groene vlag

Eco-schools

De Groene Vlag is het internationale keurmerk voor duurzame scholen, dat uitgereikt wordt door de Foundation for Environmental Education (FEE). Wereldwijd zijn er 40.000 deelnemende scholen verspreid over 73 landen. Deze scholen behoren tot het internationale netwerk van Eco-schools

Nieuwe formule om erkend te worden als Eco-School

Wil je je school graag nationaal én/of internationaal profileren als duurzame onderwijsinstelling en netwerken met duurzame scholen uit de hele wereld, dan kan je je kandidaat stellen voor de Groene Vlag. Vanaf vandaag is het gedaan met het samenstellen van een lijvig dossier! MOS stippelde een nieuwe en sterk vereenvoudigde aanpak uit voor de erkenning als Eco-School.

  1. De school zelf of de MOS-begeleider geeft aan dat ze reeds een hoog niveau van EDO/MOS-werking behaald heeft en stelt zich kandidaat vanaf januari 2020.
  2. Een werksessie Eco-Schools (halve dag) op uw school: het MOS-team van de school bekijkt samen met de MOS-begeleider en de MOS-coördinator of uw school aan de 7 succesfactoren van Eco-Schools voldoet. Bij een goed resultaat ontvangt de school meteen de erkenning, namelijk de Green Flag van Eco-Schools. Deze werksessie kan op eender welk moment in het schooljaar plaatsvinden.
  3. De officiële uitreiking van de Green Flag wordt vervangen door een netwerkmoment waarop Eco-Schools elkaar ontmoeten, elkaar inspireren en van elkaar leren.
  4. Na de uitreiking mag je school voor twee jaar de Groene Vlag uithangen, hoort je school tot het select groepje van Eco-Schools en kan de school communiceren met het internationale Eco-Schools-logo. In die tijd wordt er van de school verwacht dat ze deze Groene Vlag waardig blijft door continu te werken aan verbetering. Na twee jaar kan de school zich opnieuw kandidaat stellen.

Meer info over Eco-schools vind je hier.

Voor vragen in verband met de nieuwe aanpak kan je terecht bij linda.vanmeersche@vlaanderen.be .

Laat je inspireren

In deze TED-talk vertelt Kris Leverton hoe de Bangkok International School, dankzij een sterk Ecoteam met leerlingen tussen 5 en 18 jaar, de eerste Eco-school in Thailand werd. 

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Veerle Moons, Elke Hermans, Greet Brits en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25