MOS-actiedagen

Dikketruiendag

Dikketruiendag - 17 februari 2022

In februari was het dikketruiendag! Organiseren jullie volgend jaar een ludieke actie om de klimaatverandering in de kijker te zetten? Super! De essentie van de dikketruiendag is dat leerlingen weten waarom we het op dikketruiendag anders aanpakken.

Op de campagnewebsite vind je meer informatie en campagnemateriaal.

TIP: Werk naar de Dikketruiendag toe met de MOS-energiekoffer!

Wereldwaterdag@school 2021

Wereldwaterdag – 22 maart

Op 22 maart 2021 vroegen leerlingen en leerkrachten in België opnieuw aandacht voor proper drinkwater voor altijd en voor iedereen. Dit jaar was het thema 'Iedereen Waterdrager'.

We bespaarden samen 100 olympische zwembaden aan liters water.

Water is kostbaar. Vandaag leven nog steeds 1 op 10 mensen zonder schoon, drinkbaar water.

Geef jij om water? Geef dan (om) een T-shirt. Wist je dat kledij een grote water verslinder is? Om één T-shirt te maken is 2.700 liter water nodig. Door één T-shirt een nieuw leven te geven, bespaar je dus heel wat water.

Door 1.000 T-shirts in te zamelen, bespaar je maar liefst één olympisch zwembad aan 2.700.000 liters water! Brengen we allen massaal T-shirts die we niet meer dragen en in goede staat zijn naar de Kringwinkel, dan kunnen we tot wel 100 olympische zwembaden aan kostbare liters water besparen.

 

Doe jij volgend jaar ook mee op 22 maart aan Wereldwaterdag@school?

Volg Wereldwaterdag@school op Facebook

Buitenlesdag
Buitenlesdag

Buitenlesdag - 28 april 2022

In 2021 vierden we onze 5e editie van de Vlaamse Buitenlesdag.

Heel wat leerkrachten en leerlingen vlogen weer buiten.

We dagen je uit om ook buiten les te geven. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken! Neem zeker al eens een kijkje op www.buitenlesdag.be.

 

Save the date!

22 maart 2022: live vorming 'Laat je inspireren om buiten te leren' @PIME (Lier).

 

Oplossingen voor het milieu

Je eigen actiedag of project?

Heel wat MOS-scholen namen de voorbije jaren initiatieven die de moeite waard zijn om op te nemen als goed praktijkvoorbeeld. Verder werden er heel wat leuke MOS-acties op touw gezet die we je niet willen onthouden. Je kan de actiefiches en de praktijkvoorbeelden, voor basis- en secundair onderwijs, vinden op de Vlaamse MOS-website. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je met anderen wil delen? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar mos@provincieantwerpen.be.

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25