MOS-actiedagen

Dikketruiendag

Dikketruiendag - 12 februari 2019

Op 12 februari is het weer dikketruiendag! Organiseren jullie een ludieke actie om de klimaatverandering in de kijker te zetten? Super! De essentie van de dikketruiendag is  dat leerlingen weten waarom we het op dikketruiendag anders aanpakken.

Op de campagnewebsite vind je  meer informatie en campagnemateriaal.

TIP: Werk naar de Dikketruiendag toe met de MOS-energiekoffer!

Wereldwaterdag 2019
Logo Wereldwaterdag 2019

Wereldwaterdag – 22 maart 2019

Op 22 maart 2019, vragen leerlingen en leerkrachten in België tijdens hun 'Walk for Water' opnieuw aandacht voor proper drinkwater voor altijd en voor iedereen. Dit jaar staat in het teken van het watergebruik tijdens het maken van kledij. Tijdens de Wereldwaterdag@school stappen kinderen en jongeren uit basis- en secundaire scholen solidair met waterdragers in het Zuiden. Jullie doen toch ook mee?

Buitenlesdag
Buitenlesdag

Buitenlesdag - 25 april 2019

Na het succes van vorig jaren organiseren we op 25 april de derde Vlaamse buitenlesdag! We dagen jullie uit om een dagje buiten les te geven. Wie weet krijg je de smaak wel te pakken! Neem zeker eens een kijkje op www.buitenlesdag.be.

 

 

 

 

Oplossingen voor het milieu

Je eigen actiedag of project?

Heel wat MOS-scholen namen de voorbije jaren initiatieven die de moeite waard zijn om op te nemen als goed praktijkvoorbeeld. Verder werden er heel wat leuke MOS-acties op touw gezet die we je niet willen onthouden. Je kan de actiefiches en de praktijkvoorbeelden, voor basis- en secundair onderwijs, vinden op de Vlaamse MOS-website. Heb je zelf een goed voorbeeld dat je met anderen wil delen? Laat het ons dan weten en stuur een mailtje naar mos@provincieantwerpen.be.

Veerle Moons, Elke Hermans, Katrien Hoeylaerts en Karoline Hofmans

Functie
MOS-team provincie Antwerpen
T
015 30 61 25