Leerkrachtenwandeling - Expeditie: ruimte voor water

Het PIME bestaat in 2023 30 jaar en daarom bieden we jullie graag een unieke blik achter de schermen van onze activiteit Expeditie: ruimte voor water. Ontdek op Wereldwaterdag wat deze activiteit inhoudt en welke eindtermen en leerdoelen je hieraan kunt koppelen. 

Status
Inschrijvingen afgesloten
Datum
  • woensdag 22 maart 2023 van 13 uur tot 16.30 uur
Prijs
Gratis
Uiterste inschrijfdatum
zondag 19 maart 2023

Klimaatverandering heeft vele gezichten en adaptatie gebeurt op vele fronten. De impact van klimaatverandering wordt steeds minder een ver-van-mijn-bed-show voor leerlingen. Tijdens deze begeleide excursie leren leerlingen van de eerste graad van het secundair onderwijs hoe deze adaptatie impact heeft op de Netevallei onder andere gelinkt aan het Sigmaplan.

De excursie wordt begeleid door een gids die regelmatig stopt op interessante plekken langs het parcours. De leerlingen werken in groepjes met een iPad en leren al doende over het landschap. Zo werken ze onder andere met een kompas, gaan ze aan de slag met een interactieve watertafel en bestuderen ze de typische fauna en flora van het wetland. 

We laten jullie, leerkrachten, op Wereldwaterdag (22/03) proeven van dit programma en geven we jullie bijkomende duiding over het kader en de bijhorende eindtermen (o.a. ruimtelijk bewustzijn en systeemdenken).

Deze activiteit is een echte aanrader voor leerkrachten die vakoverschrijdend rond het thema ruimte en klimaat willen werken aan de hand van een specifieke case. 

#Netedagen23

KleineNete
Organisator
PIME