PIME opent nieuwe buitenklas 'Mierennest'

publish date
19.05.2017

Op vrijdag 19 mei 2017 werd de nieuwe buitenklas ‘het Mierennest’ officieel geopend in de natuurtuin van het PIME. Als je de nieuwe buitenklas vanop een afstand bekijkt, doet ze denken aan een gigantisch mierennest. De naam past ook bij de namen van de andere buitenklassen van het PIME die Vossenhol en Kraaiennest heten.

leerlingen buitenklas pime mierennest
leerlingen buitenklas pime mierennest

De dienst Mondiaal Beleid en het PIME sloegen de handen in elkaar voor de bouw van deze buitenklas. Het ontwerp, gebaseerd op de principes van permacultuur en duurzaam bouwen, is van de hand van Bert Peeters, coöperant van de provincie Antwerpen in het Zuiden. 

De klas werd gebouwd door groene ondernemers Ecomanus en De Groene Fietser. Ze is bijna helemaal opgebouwd uit gerecycleerd materiaal dat ze haalden binnen een straal van 10 kilometer rond het PIME. Een sterk staaltje van circulaire economie! De muren zijn gemaakt van 250 oude autobanden die gevuld werden met aangestampte aarde. Het dak van recupereerde zeilen. De mozaïekvloer bestaat uit brokstukken van een natuursteenhandel uit de buurt en de zitbanken zijn gemaakt van afvalhout van lokale bouwaannemers.

Voor het educatieve centrum PIME is dit al de vierde buitenklas in hun natuurtuin. Leerlingen kunnen zo de natuur optimaal beleven.