Frans Van Praet

Frans L. Van Praet - WANKEL

Naar aanleiding van de officiële opening van het provinciehuis wordt in het congresgebouw een selectie met werk van Frans Van Praet getoond. Deze ontwerper-kunstenaar is met zijn werk vertegenwoordigd in de kunstcollectie van de provincie Antwerpen. Het veelzijdige oeuvre van Van Praet (Sint-Amands, 1937) werd recent nog gebundeld in de lijvige monografie De Jaarringen en het Design Museum Gent bracht eerder dit jaar hulde aan de tachtigjarige kunstenaar. 

Onder de noemer WANKEL maakt Van Praet nu een genereuze keuze uit zijn lange loopbaan. De tentoonstelling voert de bezoeker langs meer dan 80 objecten die een kijk geven op de verscheidenheid van zijn creaties. Naast de bekende Sevillazitjes, waarmee Van Praet in 1992 doorbrak naar een breder publiek, worden ook recentere meubelobjecten en een keuze uit zijn ‘hommages’ getoond. Een afzonderlijke sectie in de presentatie is voorbehouden voor de reeks Louteringsberg, met sculpturen die verwijzen naar De goddelijke komedie van Dante.

De tentoonstelling loopt van maandag 21 oktober tot vrijdag 20 december in het provinciehuis en is vrij toegankelijk tijdens weekdagen van 8 tot 18 uur. Gesloten tijdens het weekend en op 1, 11 en 15 november.

Ter gelegenheid van de tentoonstelling WANKEL verschijnt er een gelijknamige publicatie.

Frans L. Van Praet - Tree
Tree
Frans L. Van Praet - Salome
Salome
Frans L. Van Praet - Zeevenster
Zeevenster - Hommage aan T. De Cordier
Frans L. Van Praet - LUCE 0.2
LUCE 0.2
Frans L. Van Praet - De 4 seizoenen 0.2
De 4 seizoenen 0.2
Frans L. Van Praet - kristallen Sevillazitje
Sevilla seat
Frans L. Van Praet - Pomme
Pomme