Boek Radio Plug In

Het verhaal

Jim is zeventien en speelt in een muziekbandje. Binnenkort spelen ze in de finale van de Rock Rally, het kan hun doorbraak betekenen. Maar tijdens een soundcheck gaat het mis. Jim loopt tinnitus op. Hij slaapt slecht, kan zich niet meer concentreren en elke hoge toon is een aanslag op zijn gehoor. De muziekband krijgt ruzie en Jim voelt zich schuldig.
Radeloos gaat hij op zoek naar een oplossing. Via een eigen radioprogramma, Radio Plug In, vertelt hij zijn verhaal. Het programma is een hit, maar niet iedereen is daar enthousiast over. Zijn bandleden hebben zo hun twijfels over Jims verhaal. Zelfs Esmee, zijn vriendin, weet niet meer of ze hem kan geloven. Vooral niet omdat hij wel wat geheimen voor haar blijkt te hebben … 

De auteur

Toen Thomas Piessens zestien was, schreef hij een boekje over zijn ervaringen met ‘de piep', ten gevolge van gehoorschade. Hij wilde zo jongeren waarschuwen en aanmanen hun oren te beschermen. Voor jongeren die al met gehoorschade te maken hadden, wilde hij ook tips geven hoe ermee om te gaan. 

De provincie Antwerpen vond dit zeer waardevol en zette Thomas aan om hier nog meer mee te doen. Zo begon hij heel wat te lezen en met vele mensen en organisaties te spreken. Dit resulteerde in een creatief proces van schrijven en herschrijven. Samen met Piazza Dell' Arte [Een kunsteducatieve jongerenorganisatie] kon hij zijn verhaal verder uitwerken en vervolgens als boek uitgeven bij Manteau.

Dit boek kun je met heel je klas ontlenen op volgende locaties