Expertisecentrum De Masten

Centrum Leren en Werken

In het Centrum Leren en Werken kan je terecht voor een opleiding gecombineerd met het beroepsleven. Je volgt 2 dagen per week les in het centrum en de andere dagen leer je het vak op de werkvloer.

Deeltijds onderwijs (duaal leren & werken) aanbieden in de Noorderkempen past volledig in de visie van het provinciaal onderwijs Antwerpen dat zich vooral richt op knelpuntberoepen. Expertisecentrum De Masten biedt een grote opportuniteit om het aanbod van het Centrum Leren en Werken verder uit te breiden en te laten groeien in deze regio. 

Meer weten over het opleidingsaanbod van het CLW?  www.ptsclw.be

 

Leerlingen CLW
,

CVO - Ivoran

Een deel van de rechtervleugel staat ter beschikking van CVO IVORAN. CVO IVORAN is een centrum voor volwassenenonderwijs met een uitgebreide afdeling Nederlands voor anderstaligen (NT2). Wie in België of Nederland woont, heeft het Nederlands nodig om in het dagelijkse leven te kunnen functioneren: naar de winkel gaan, een woning kopen of huren, werken of werk zoeken, je kind helpen met schoolwerk of met de school van je kind communiceren, een praatje slaan met de buurman, lid worden van een sportclub, televisieprogramma’s volgen, …

De taallessen van het CVO helpen je hierbij met actieve oefeningen voor spreken, luisteren, lezen en schrijven. Je kan kiezen of je twee keer per week les volgt, of liever wat intensiever (4 keer per week).  Het centrum biedt alle niveaus van absolute beginners tot gevorderden aan anderstalige volwassenen. 

Meer weten over het opleidingsaanbod van het CVO?  www.cvo-ivoran.be

Samenwerking tussen verschillende partners creëert opportuniteiten

Een structurele samenwerking tussen de provincie, het CLW en CVO IVORAN biedt allerlei nieuwe mogelijkheden voor alle partijen, zowel op inhoudelijk vlak als op vlak van infrastructuur. Samen kunnen we werken aan een synergie waar de cursisten en de leerlingen sterker uitkomen. Deze synergie kan doorstroommogelijkheden creëren tussen het deeltijds en volwassenenonderwijs. Zo vergroten de opleidingskansen voor jongeren in de regio Noorderkempen en dit vooral in knelpuntberoepen, waar het provinciaal onderwijs Antwerpen hard op inzet.