Talentklassen

boetserende kinderen
Boetserende kinderen

Wat?

Wil je samen met je leerlingen achterhalen wat hun talenten zijn? Verlaat dan even de vertrouwde klasomgeving en kom naar Malle. Met een gevarieerd aanbod aan activiteiten bieden we je de kans de natuur te exploreren, techniek te beleven, in een echte opnamestudio te vertoeven,... een enorme meerwaarde in je zoektocht naar talent in de klas!

Natuurkracht, beeldkracht, taalkracht, rekenkracht, zelfkracht, muziekkracht, teamkracht en beweegkracht - in het uitgestrekte domein van het Vormingscentrum ontdek je ze allemaal.

Waarom?

Om een juiste studiekeuze te maken moeten de leerlingen eerst hun talenten kennen en weten wat ze in hun mars hebben.  Eens ze dit weten kunnen ze hun competenties ontwikkelen, competenties  die ze later nodig hebben op de arbeidsmarkt. Een goede studiekeuze hangt van drie voorwaarden af:

 • Weten wat je kan: inzicht krijgen in eigen talenten, krachten, interesses, mogelijkheden en competenties is essentieel om goed te kunnen kiezen. Wetenschappers noemen dit zelfconceptverheldering. 

 • Weten wat er is: het volledige bestaande opleidingsaanbod kennen, en al een keuze maken uit de verschillende opties.

 • Weten wat je doet: zelf kiezen en de verantwoordelijkheid daarvoor niet afschuiven op iemand anders.

Met de talentklassen zetten we vooral in op het eerste. Wij zetten je leerlingen aan de slag, zowel met hun hoofd als met hun handen, zowel in theorie als in techniek. Ze leren waar ze goed in zijn en zetten zelf de eerste belangrijke stap op weg naar een carrière die bij hen past.

Hoe ziet het programma eruit?

Elk programma is er een op maat, na overleg tussen de leerkrachten en onze educatieve medewerker. Maak je keuze uit verschillende workshops die de 8 kr8en benadrukken (circusatelier, g-sport, natuurverkenning, muziekboxen, techniekenworkshop...). Na het eten en tussen de verschillende activiteiten is er voldoende tijd voor ontspanning.

Waarom niet op maandagvoormiddag het Suske en Wiske kindermuseum bezoeken? Je komt dan later aan in het Vormingscentrum. Toegangstickets zijn in de prijs inbegrepen.

Wanneer?

Data kun je afspreken in overleg met de educatief medewerker.

Prijs

 • Standaardprijs per deelnemer (all inclusive) voor 5 dagen en 4 nachten: 175 euro per leerling. Voor 3 dagen en 2 nachten komt dit op 105 euro per leerling. Afhankelijk van het aantal gekozen workshops kan de prijs nog variëren.
 • per klas: 1 begeleider gratis

Inbegrepen zijn:

 • overnachting in het Vormingscentrum
 • activiteiten georganiseerd door onze educatieve medewerker
 • eventuele toegangstickets voor externe activiteiten
 • animatieprogramma
 • gebruik van materialen
 • alle maaltijden (4 x ontbijt, 5x lunch, 4x diner, 4x vieruurtje voor de weekformule, of 2 x ontbijt etc. voor de tweedaagse formule) 
 • gebruik beddengoed (dekens, hoeslakens en kussens)

Info

Inschrijven kan via het online inschrijvingsformulier.

Wil je graag meer informatie om samen met je leerlingen een week lang op talentenjacht te komen? Neem dan contact op met onze educatieve medewerker, ze werkt samen met jullie een aanbod op maat uit. Het wordt vast en zeker een talentvolle week!

De belevenissen van de leerlingen tijdens hun Talentklassen kun je nalezen op onze blog! Als je op de hoogte wil blijven van de nieuwtjes van het Talentencentrum, volg dan zeker ook onze Facebookpagina.