Bedrijfsbezoek

Bedrijfsbezoeken vormen een waardevolle educatieve ervaring voor onze leerlingen. Tijdens zo'n bezoek kunnen ze de theoretische concepten die ze in de klas hebben geleerd in de praktijk zien. Het directe contact met professionals en de werkgeving inspireert en motiveert. Ze ontmoeten er rolmodellen en worden zich bewust van de mogelijkheden na hun afstuderen.

Leerlingen komen in contact met de complexiteit van de moderne zakelijke wereld. Ze ontmoeten medewerkers en kunnen de dagelijkse realiteit op de werkplek van nabij meemaken. Na het bezoek beseffen leerlingen ook beter dat leren niet stopt na de schooljaren. Ze begrijpen het belang van levenslang leren en dat ze voortdurend nieuwe kennis en vaardigheden zullen moeten blijven verwerven.

Neusjes van de zalm voor de leerlingen

Bedrijfsbezoek PTS Mechelen

De leerlingen van de derde graad dubbele finaliteit Planttechnische Wetenschappen van PTS Mechelen brachten een bezoek aan 'De glastuin'. Dat bedrijf, 2,2 hectaren groot, teelt sla op een mobiel goten systeem (MGS): een volledig geautomatiseerde hydroteelt van sla op goten. Dit is een ultramoderne teelttechniek met duurzaam gebruik van water, meststoffen, energie en arbeid. 

Bedrijfsbezoek PTS Boom

Soms komen scholen tijdens een bezoek ook oud-leerlingen tegen! Dat gebeurde bijvoorbeeld tijdens een bedrijfsbezoek van leerlingen van PTS Boom aan de firma 'Saint-Gobain Performance Plastics' (Kontich). Dat bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen van dichtingen, O-ringen, ... voor onder andere de vliegtuigindustrie, windturbines, compressoren, ...

De leerlingen kregen te zien hoe men vanaf het binnenkomen van het ruwe product tot het eindproduct kwam. Vooral het vervaardigen van de dichtingen op de CNC-machines trok de aandacht bij de leerlingen. Ook de simulator die wordt ingezet om beginnende werkkrachten op te leiden kreeg heel wat aandacht.

Meer info?

Interesse om zelf een klas te ontvangen in je bedrijf? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem contact op met Gerd Van den Broeck.