Infrastructuur delen

Scholen maken vaak gebruik van de lokalen, apparatuur, materialen en eventueel de instructeurs van een bedrijf om praktijklessen te geven. De leerlingen verrichten arbeid, maar ze gaan niet in gelijkaardige omstandigheden aan de slag als de werknemers ter plaatse. Ze werken bijvoorbeeld aan een productielijn onder toezicht van de leraar, onder een trager tempo, ...

Er is bij deze werkwijze geen interferentie met de werknemers ter plaatse, tenzij met de instructeur. Als bedrijf zorg je er bij deze voor dat leerlingen helemaal mee zijn met de laatste technieken én dat ze goed voorbereid zijn voor hun latere job.

Chemische destillatietoren van PITO

Naast de infrastructuur van bedrijven zetten we ook graag de infrastructuur dankzij de bedrijven in de kijker. In PITO Stabroek werken de leerlingen van de richting Chemische procestechnieken (CPT) sinds 2022 met twee hypermoderne destillatiekolommen.

Geïnspireerd door de visie van de vakleerkracht chemie besloten BASF en SIRA vzw mee te investeren in deze nieuwe apparatuur. Je leest er meer over in dit nieuwsbericht.

Meer info?

Interesse om zelf infrastructuur open te stellen voor leerlingen of cursisten? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem contact op met Gerd Van den Broeck.