Opleidingscentra delen

Scholen maken vaak gebruik van opleidingscentra (en opleiders) van bedrijven. Op die manier komen leerlingen in contact met de meest recente machines en opleidingen in het bedrijf. Door samen te werken met scholen komen bedrijven dan weer in contact met getalenteerde leerlingen. Dat kan leiden tot stages, eindwerkprojecten en zelfs potentiële toekomstige werknemers.

Het delen van opleidingsfaciliteiten zorgt er ook voor dat bedrijven in contact komen met leerkrachten en andere bedrijven waardoor het professionele netwerk van het bedrijf zich kan uitbreiden.

Bedrijven kunnen bovendien bijdragen aan de kwaliteit van het onderwijs door middel van input, feedback en praktische ervaringen, wat uiteindelijk de toekomstige arbeidskrachten ten goede komt. Als bedrijf zorg je er dus mee voor dat leerlingen helemaal mee zijn met de laatste technieken én dat ze goed voorbereid zijn voor hun latere job!

Workshop STEM

De leerlingen van het zesde jaar Elektrische installatie van PTS Boom gingen in juni op bezoek bij het Antwerps Technologisch Centrum (ANTTEC). Daar werden ze ondergedompeld in de wereld van de 'veiligheidstechnologie'. Het was een boeiende dag waarna de leerlingen tevreden en vol nieuwe inzichten weer naar de schoolbanken vertrokken. 

ACTA - CVO Vitant

Het Centrum voor Volwassenenonderwijs (CVO) Vitant werkt samen met ACTA vzw voor de opleidingen META (MEchanisch TAlent) en ACTA-PRO (procesoperator). De opleidingen vinden plaats op de campus van ACTA en CVO Vitant. Hier krijgen cursisten toegang tot de modernste infrastructuur en leermiddelen. Voor de trajecten wordt intensief samengewerkt met bedrijven. Die stellen didactisch materiaal ter beschikking en leveren gespecialiseerde lesinhoud aan. Tal van contactmomenten, bedrijfsbezoeken en netwerkevenementen bevorderen de synergie. Zo verwerven de cursisten de meest relevante en up-to-date kennis en vaardigheden.

Meer info?

Interesse om het opleidingscentrum van je bedrijf open te stellen voor een van onze provinciale scholen? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem contact op met Gerd Van den Broeck.