Workshop STEM

Samen de kracht van wetenschap, technologie, engineering en wiskunde ontdekken en stimuleren tijdens een STEM-workshop is een krachtig leermiddel om bij jongeren een STEM-zaadje te planten. Het haalt de leerlingen even uit het dagelijkse schoolleven en ze werken dan ook enthousiast mee. Ook voor de professionals die instaan voor de begeleiding is het telkens weer een fijne ervaring. Door samen te werken met jonge, nieuwsgierige geesten ontstaan vaak nieuwe ideeën en frisse perspectieven die dan weer kunnen worden meegenomen naar het bedrijfsleven.

Een robot in de klas? Doen!

Robots zijn overal: in de fabrieken, op velden en tuinen, in huiskamers en zelfs op de bodem van de zee. Door jongeren al op jonge leeftijd in contact brengen met robots ontwikkelen ze een van de belangrijkste cognitieve vaardigheden: computationeel denken.

RTC Antwerpen geeft scholen de kans om gedurende een bepaalde periode te kunnen beschikken over een educatieve cel uitgerust met de laatste robotarm van het bedrijf ABB. Ook de leerlingen van PITO Stabroek gingen al aan de slag met deze robotarm om zo kennis te maken met Robotica.

Bekijk hieronder het filmpje!

Gelieve marketing cookies te accepteren om deze video te bekijken.

Meer info?

Interesse om zelf een STEM-workshop te organiseren? Vul dan het onderstaande contactformulier in of neem contact op met Gerd Van den Broeck.