Fietsen en wandelen langs knooppunten

De veelbezongen purperen heide, de ‘stille waters’ uit de gelijknamige tv-serie of de meest fotogenieke hoekjes van de Netevallei. De bijzonderste landschappen in de provincie Antwerpen verken je met behulp van de fiets- en wandelnetwerken.

Trajecten uitkiezen hoeft niet langer. Dat deden kenners alvast voor jou. Zij selecteerden tegelijk mooie en veilige paden. Die kruisen elkaar bij knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer.

Met behulp van een gedetailleerde kaart of digitale routeplanner creëer je zelf je wandeling of fietstocht. Een handig en gebruiksvriendelijk systeem, waarmee je naar hartenlust combineert.

En dan heb je nog die talloze extraatjes onderweg. Zoals een gratis overzetbeurt door de veerman, een uitkijktoren over een adembenemend stuk natuur of een terrasje waar een frisse Westmalle of Duvel wacht.

Bijna 7000 kilometer prima fiets- en wandelpaden om uitgebreid van te genieten. Veel plezier alvast!

Nieuwe fietssuggesties


Ook op het net afgesloten Vakantiesalon 2017 in Antwerp Expo, deelden onze medewerkers een nieuwe infofolder uit.

Met 4 splinternieuwe fietssuggestielussen op basis van de knooppunten, en steeds vertrekkend vanuit een van onze prachtige provinciale groendomeinen.

De folder kan je opvragen via mail bij vrijetijd@provincieantwerpen.be, we bezorgen hem gratis!  

Origineel Fietsen

Wil je leuke momenten beleven met familie, vrienden of collega's?

Fiets dan mee in het spoor van de militairen van Kapellen naar Brasschaat en terug. Leg in totaal 10 km af op een historische spoorlijn middenin de natuur. Aan het keerpunt kan je even uitblazen aan het oudste militair vliegveld van België. Neem je eigen picknick mee of bezoek het café Perron Noord. Nadien fiets je terug naar Kapellen.

De totale beleving duurt ongeveer 3,5 uur.

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Reserveer dan jouw fiets op www.spoorfietsen.be!

Dit aanbod is uitgewerkt door Kempens Lansdschap vzw.  

2850 km fietsknooppuntennetwerk
15 000 groen-witte bordjes met nummers
7,4 miljoen fietstochtjes per jaar