Speciaal voor kinderen

Wat heeft een kind meer nodig voor urenlang ongedwongen speelplezier? 

  • Speelbos: Wat is er leuker dan te rollebollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? In het speelbos kun je naar hartelust komen spelen.
  • Spelen op de vlakte: Voor kinderen is de Kesselse Heide een paradijs. Ravotten in de uitgestrekte zandvlakten, zandkastelen bouwen en die dan verdedigen tegen onzichtbare aanvallers ... Het kan er en - vooral - het mag!
In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.
In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.

Doe het zelf

Door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal voer je leuke opdrachten uit. De zelf-doe-pakketten zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen en zijn niet geschikt voor groepen die exclusief uit volwassen deelnemers bestaan.

  • Kraaltjestocht: Een kraaltjessnoer wijst de speurneuzen de weg maar let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg.
  • Dobbelsteenspel: Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.
  • Natuurbelevingstocht met GPS: Met een gps in de hand ga je op zoek naar opdrachten. Wanneer je deze goed oplost, vind je ongetwijfeld de weg naar de schat! Reserveer een gps-toestel en haal het af samen met de vragenbrochure in het onthaalgebouw Doefoepdhei. Zelf een eigen gps-toestel meebrengen mag ook. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De speurtocht neemt ± 2 uur in beslag.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht.

Reserveren?
Doe je via het reserveringsformulier of via rivierenhof@provincieantwerpen.be

Meer info bij onze domeinwachters op T 03 360 52 18.

 

Ontdek de Kesselse Heide ook op facebook !