Speciaal voor kinderen

Speelbos: Wat is er leuker dan te rollebollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? In het speelbos kun je naar hartelust komen spelen.

Spelen op de vlakte: Voor kinderen is de Kesselse Heide een paradijs. Ravotten in de uitgestrekte zandvlakten, zandkastelen bouwen en die dan verdedigen tegen onzichtbare aanvallers ... Het kan er en - vooral - het mag!

Doe het zelf

Door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal voer je leuke opdrachten uit. De zelf-doe-pakketten zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen en zijn niet geschikt voor groepen die exclusief uit volwassen deelnemers bestaan.

  • Kraaltjestocht: Een kraaltjessnoer wijst de speurneuzen de weg maar let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg.
  • Dobbelsteenspel: Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.
  • Natuurbelevingstocht met GPS: Met een gps in de hand ga je op zoek naar opdrachten. Wanneer je deze goed oplost, vind je ongetwijfeld de weg naar de schat! Reserveer een gps-toestel en haal het af samen met de vragenbrochure in het onthaalgebouw Doefoepdhei. Zelf een eigen gps-toestel meebrengen mag ook. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De speurtocht neemt ± 2 uur in beslag.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht.

Reserveren?
Doe je via het reserveringsformulier of via rivierenhof@provincieantwerpen.be

Het geheim van de heide

Met de familie genieten van een fantasievolle en speelse zelf-doe-wandeling op de Kesselse Heide.

Je vertrekt aan Parking Hoogbos en volgt de blauwe wandelroute.

ZelfDoeWandeling Kesselse heide

Onderweg vind je zeven kastjes met opdrachten rond het thema ‘samenwerking in de natuur’.

Een oud, geheimzinnig boswezentje wijst jullie de weg: “Hallo! Ik ben blij jullie te zien! Al duizend jaar is deze plek mijn thuis. Heel de dag loop, spring en kruip ik hier rond en elke avond vertel ik de dieren en planten een verhaal zodat zij goed kunnen slapen. Hoezo, jullie zien mij niet? Mmm, misschien zijn jullie benen, armen, oren, ogen en verstand nog niet moe genoeg. Maar ik ben er wel! Willen jullie mijn naam kennen? Willen jullie mij zien? En ook zo’n mooi verhaal horen? Dan stuur ik jullie eerst op pad in het bos en door de heide om een paar opdrachten te doen en lekker moe te worden.

  • Tip 1: het juiste pad is blauw.
    Tip 2: 7 kastjes moet je open maken.
  • Tip3: De kastjes zijn verstopt. Waar je een bordje met een eikel ziet, mag je uitzonderlijk het wandelpad verlaten. Je vindt het kastje binnen de 10 meter van het bordje.
  • Nog een tip: "alleen wie geprobeerd heeft om goed samen te werken, zal mij op het einde ook echt kunnen zien!”

Uur: zelf te kiezen, reserveren hoeft niet.

Deze wandeling is ontworpen voor leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het basisonderwijs. Hoe meer kinderen deelnemen hoe plezanter! Je kan deze wandeling ook doen met je gezin of familie!

Toegankelijkheid

Niet geschikt voor rolwagens of bolderkarren. De wandelpaden zijn niet verhard.

Meer info bij onze domeinwachters op T 03 360 52 18.

Ontdek de Kesselse Heide ook op facebook !