Speciaal voor kinderen

Wat heeft een kind meer nodig voor urenlang ongedwongen speelplezier? 

  • Speelbos: Wat is er leuker dan te rollebollen door de bladeren of een kamp te bouwen met takken? In het speelbos kun je naar hartelust komen spelen.
  • Spelen op de vlakte: Voor kinderen is de Kesselse Heide een paradijs. Ravotten in de uitgestrekte zandvlakten, zandkastelen bouwen en die dan verdedigen tegen onzichtbare aanvallers ... Het kan er en - vooral - het mag!

Door COVID 19-maatregelen kun je voorlopig geen zelf-doe-pakketten ontlenen.

In de plaats kun je de zelf-doe-wandeling 'Samen de natuur in' , het natuurdagboekje of het natuuravondboekje vol verrassende uitdagingen downloaden en/of printen. 

Kijk ook eens bij 'Coronaproof op pad'.

In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.
In onze groendomeinen kan je een doehetzelf-pakket huren, kleurenkraaltjes sturen je langs de paadjes.

Doe het zelf

(Tijdelijk niet beschikbaar)

Door middel van een wegbeschrijving en het ter beschikking gestelde educatief materiaal voer je leuke opdrachten uit. De zelf-doe-pakketten zijn ontwikkeld voor het plezier van kinderen en zijn niet geschikt voor groepen die exclusief uit volwassen deelnemers bestaan.

  • Kraaltjestocht: Een kraaltjessnoer wijst de speurneuzen de weg maar let op ... er zijn ook avontuurlijke opdrachten onderweg.
  • Dobbelsteenspel: Gooi de dobbelsteen en ontdek de opdracht die je moet uitvoeren. Je kunt dit spel overal in het park spelen. Hoelang het spel duurt, bepaal je zelf.
  • Natuurbelevingstocht met GPS: Met een gps in de hand ga je op zoek naar opdrachten. Wanneer je deze goed oplost, vind je ongetwijfeld de weg naar de schat! Reserveer een gps-toestel en haal het af samen met de vragenbrochure in het onthaalgebouw Doefoepdhei. Zelf een eigen gps-toestel meebrengen mag ook. Geschikt voor gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar. De speurtocht neemt ± 2 uur in beslag.

Ontlenen is gratis maar reserveren is verplicht.

Reserveren?
Doe je via het reserveringsformulier of via rivierenhof@provincieantwerpen.be

Meer info bij onze domeinwachters op T 03 360 52 18.

 

Ontdek de Kesselse Heide ook op facebook !