Wandelen

De Kesselse Heide is een stuk Kempens landschap zoals het vroeger was. Je ziet er afwisselend struikheidevlakten en naald- en loofbossen, zandvlakten en vennen. Hierdoor ontstaat een schitterend kleurenpallet, dat elk seizoen anders, nieuw en adembenemend is.
Door deze zeldzaam geworden natuur kronkelen enkele wandelroutes en een looppad.

Loopomloop Nijlen

Het bewegwijzerd parcours loopt ook over en rond de Kesselse Heide.

 

Rode paaltjeswandeling

Deze bewegwijzerde wandeling brengt je langs alle verschillende hoekjes van de heide. Je komt langs de schapenstal, steekt een zandvlakte over en wandelt onder de bomen. Een uitbreiding met blauwe paaltjes aan de overkant van de Lindekensbaan leiden je door het Hoogbos en de Hoge heide. In het Hoogbos vind je een natuurleerpad van 1,5 km. Infobordjes geven je informatie over de planten en de dieren die hier leven. 

Onderweg kom je banken tegen om te genieten van het uitzicht of om even uit te rusten.

In een handige wandelbrochure, die je gratis kunt afhalen in het onthaalgebouw Doefoepdhei of hieronder bekijken in digitale versie, vind je de beschrijving van de wandeling en een plannetje. 

 

In het gemeentehuis van Nijlen kun je een wandelbrochure kopen van 8 wandelingen die door haar grondgebied lopen, waarvan er enkele het provinciaal groendomein Kesselse Heide doorkruisen. Eén van deze wandelingen bezoekt ook het Hoogbos.

Antwerpse Kempen werkt met wandelknooppunten. Een wandelbrochure Kempense Netevallei bezoekt het domein (knooppunt 55). Met de handige routeplanner kan je je wandeling uitstippelen.