Bosfiejest

De Week van het Bos is van start gegaan. Redenen genoeg om een groot bosfeest te organiseren! Deze namiddag kan je deelnemen aan workshops en begeleide wandelingen. Verder zijn er ook demonstraties en kan je genieten van lekkere drankjes en maaltijden. Betalingen zijn enkel mogelijk met cash geld of Payconiq, er is geen Bancontact aanwezig.

Workshops, catering, begeleide wandelingen,… voor jong en oud. Deelname aan de activiteiten is gratis, voor sommige is vooraf inschrijven nodig.

Datum
  • zondag 8 oktober 2023 van 13 uur tot 17.30 uur
Prijs
gratis
grote zilverreiger

10-13 uur: Vogelwandeling (+ 8 jaar)

We gaan op zoek naar vogels in het Prinsenpark. In deze periode van het jaar trekken vooral de watervogels onze aandacht. We passeren daarom langs vier vijvers van het domein. We besteden aandacht aan de kenmerken van de verschillende soorten eenden, ganzen en andere watervogels. Met een beetje geluk zien we ook de schitterende grote zilverreiger. 

Deze wandeling duurt 3 uur, van 10 uur tot 13 uur. Deelname is gratis, vooraf inschrijven is nodig.

Maximum 20 personen, honden zijn niet toegelaten. Minimumleeftijd is 8 jaar en vergezeld van een volwassene.

13-17 uur: Workshop botanisch tekenen + 14 jaar

Braambes in aquarel

Braambessen, niet enkel heerlijk om te eten, maar ook een fijn aquarel projectje! Je leert het geheim om met aquarel een vrucht te doen glanzen. Op het einde van de les ga je naar huis met een mooi botanisch kunstwerkje.

Deze kleine oefening is geschikt voor alle niveaus.

Wat neem je zelf mee:

  • 2 potloden: 2H en 4B
  • twee glazen bokalen met water: proper water om verf te mengen, bokaaltje om penselen proper te maken
  • twee penselen: n° 3 met fijne punt, één penseel gebruik je om water aan te brengen en om pigment terug op te lichten, het andere gebruik je om verf in de besjes te druppelen en contouren te trekken tussen de besjes
  • lichtbruin kleurpotlood

Wat krijg je tijdens de workshop:

  • een aquarelblad met de tekening
  • dotjes verf waarmee je de aquarel kan afwerken

De workshop is van 13 tot 17 uur met een pauze. Deelname is gratis, vooraf inschrijven is nodig.

Maximum 12 personen. Minimumleeftijd is 14 jaar.

13.30 en 15.30 uur: Bosweetjeswandeling Prinsenpark

Wil je op een ludieke en speelse manier kennis maken met het Prinsenpark? Mil en Guy, onze gidsen nemen je mee op touw en vertellen je interessante natuur-en geschiedenisweetjes.

Een leuke wandeling voor en met het ganse gezin!

Deze wandeling duurt 1,5 uur, je kunt starten om 13.30 uur of 15.30 uur. Deelname is gratis, vooraf inschrijven is nodig.

Maximum 25 personen, honden zijn niet toegelaten.

Dag van de Boseigenaar - 25 jaar De Bosgroepen!

De Bosgroepen, nog nooit van gehoord of al lang gekend? Bezoek zeker hun infostand. Je kan er de bossfeer opsnuiven, spelletjes spelen, een quiz doen samen met je kinderen, meer te weten komen over (privé) bosbeheer en gewoon even kennismaken met de werking van De Bosgroepen.

Organisator
Provinciaal Groendomein Prinsenpark