Prinsenpark

Groene oase van 215 ha

Het Prinsenpark is een prachtig domein van 215 ha in de Antwerpse Kempen waar je je meteen zal thuis voelen.
Het is een groene oase met bossen, weilanden en waterpartijen. De heidegebiedjes herinneren aan de tijd toen de boeren hier hun schapen lieten grazen, meer hierover vind je bij de geschiedenis van het domein.

Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Je kunt ook een begeleide wandeling, eigen activiteit of een zaaltje voor jouw gezelschap aanvragen.

Openingsuren onthaal en tentoonstelling

Het onthaal en de tentoonstelling in het bezoekerscentrum zijn elke werkdag geopend van 9 uur tot 16 uur en elk volledig eerste weekend van de maand van 12.30 uur tot 16 uur. Op feestdagen is het gebouw gesloten.

Volg ons op facebook en Instagram.

Wens je een vrij bezoek te brengen aan het Prinsenpark met een grote groep? Geef ons dan een seintje via prinsenpark@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen coronaproof kan genieten van de uitstap. 

Kwaliteitslabels

De internationale Green Flag Award erkent elk jaar parken en groene ruimten die extra duurzaam beheerd worden. Het domein behaalde de award door zijn duurzame visie, fijne faciliteiten en uitgebreid educatief aanbod.

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Kalender