Kwaliteitslabels Rivierenhof

Kwaliteitslabels

Het provinciaal groendomein Rivierenhof is actief lid van World Urban Parks en ISO 14001 conform. Sinds 2018 is het Rivierenhof de allereerste Green Flag Award-houder van het land. In 2018 kreeg het Rivierenhof in Melbourne ook de allereerste Silver International Large Urban Parks Award. 

Het Rivierenhof is partner van de European Disability Card. Het EDC-project wil de toegankelijkheid en inclusie van personen met een handicap in de maatschappij bevorderen door middel van een kaart die voor hen de toegang tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding vergemakkelijkt. Meer info vind je via https://eudisabilitycard.be/nl

 

Campagnebeeld Rookvrij

Generatie Rookvrij – rookvrije zones Rivierenhof

Vanaf 31 mei 2022 zijn een aantal zones in het Rivierenhof rookvrij. In de sport- en speelzones, de collectietuinen, de kinderboerderij, het Sprookjeshuis en de verkeerstuin mag je niet roken, ook geen e-sigaretten. Het amfitheater binnen OLT Rivierenhof is rookvrij en tijdens kindervoorstellingen wordt er niet gerookt. In de boszones vragen we om ook niet te roken. Het Rivierenhof wilt hiermee sigarettenrook en tabak zoveel mogelijk uit de buurt van kinderen houden en het park beschermen tegen natuurvervuiling en brandgevaar. Meer info over Generatie Rookvrij vind je via www.generatierookvrij.be

Een overzicht van de rookvrije zones in het Rivierenhof vind je op het plan hieronder. Heb je vragen of suggesties? Laat het ons weten via rivierenhof@provincieantwerpen.be

Kwaliteitslabel autisme

De Kinderboerderij Rivierenhof is een erkend Levend ErfgoedHof. Meer info over het in stand houden van streekeigen landbouw- en neerhofdieren vind je op de website Steunpunt Levend Erfgoed via www.sle.be .

De Kinderboerderij Rivierenhof is opgenomen in het aanbod van Toerisme voor Autisme. Aanbod bekijken en stappenplannen downloaden via www.toerismevoorautisme.be.

 

ISO 14001

Activiteiten met milieuzorgkwaliteitslabel

De PGRA (Provinciale Groendomeinen Regio Antwerpen), organisator van talrijke publieksactiviteiten in het Rivierenhof, is sinds september 2011 houder van het ISO-14001 label. Dit milieuzorgkwaliteitslabel omtrent duurzame, ecologische bedrijfsvoering vertaalt zich niet alleen in bijvoorbeeld het beperken van drukwerk, doordacht aankoopbeleid of het organiseren van afvalbeheer, het komt ook tot uiting in de thema’s en klemtonen bij activiteiten en de duurzaamheidscriteria die worden gehanteerd. Als bezoeker merkt u de ISO 14001-reflex waarschijnlijk vooral op door de bewuste keuze voor een streekgebonden, biologisch of fairtrade productenaanbod, de extra aandacht voor milieuvriendelijke verplaatsingen (fietsenstalling), gratis toiletten, de afvalarme catering, enz.

Plan Vandaag, een ambitieus klimaatplan van en voor de hele provincie Antwerpen, maakt ons klaar voor een leefbare, klimaatneutrale en klimaatveilige toekomst. En die begint: vandaag!

Surf naar www.planvandaag.be