Primeur: Toerisme voor Autisme

publish date
18.06.2018

Structuur en voorspelbaarheid: daar hebben kinderen en volwassenen met autismespectrumstoornis (ASS) nood aan tijdens een daguitstap of vakantie.
De gedetailleerde stappenplannen op www.toerismevoorautisme.be garanderen een stressvrij én plezant bezoek aan 20 toeristische attracties in de provincie Antwerpen.
Elk plan zoomt in op de heen-en terugreis, het onthaal, de activiteiten en de praktische info over o.a. sanitair, catering of souvenirs. Dat gebeurt met behulp van kleurenfoto’s, kaartjes, pictogrammen en korte beschrijvingen.

Een handige houvast voor, tijdens én na je trip
. Niet alleen voor de bezoekers maar ook voor hun familie of begeleiders.
 

Deelnemende attracties:

Kinderboerderij Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Antwerpen - Olmense Zoo in Balen – Barrevoetspad in Provinciaal Recreatiedomein De Schorre in Boom - Ecomuseum en Archief van de Boomse Baksteen in Boom - Kinderboerderij Mikerf in Brasschaat - Provinciaal Groendomein De Averegten in Heist-op-den-Berg - Hidrodoe in Herentals - Volkssterrenwacht Urania in Hove - Arboretum Kalmthout - Domein De Putten in Kasterlee - Klompenmuseum en klompenbelevingspad in Laakdal - Kinderboerderij ’t Struisvogelnest in Lier - ZOO Planckendael in Mechelen - Sint-Romboutstoren in Mechelen - Fort van Oelegem in Ranst - Natuurpunt Museum in Turnhout - Stoomgroep Turnhout - Nationaal Gedenkteken Fort van Breendonk in Willebroek - Lindepaviljoen in Zoersel

Praktisch?

Je downloadt het stappenplan van bovenstaande attracties op www.toerismevoorautisme.be.
Opmerkingen of suggesties na je bezoek? Mail je feedback naar info@toerismevoorautisme.be.

Meer weten?

Liesbet De Wit
Liesbet.dewit@provincieantwerpen.be

Volgende van de detaillijst