Vakantieganger wil vooral genieten

26.06.2018

Kempen charmeren met natuur en buitenactiviteiten, Scheldeland met gastronomie en gastvrij onthaal.

Wat trekt de vakantieganger aan in onze toeristische regio’s? Wie in de Kempen logeert op een camping of in een vakantiewoning geniet van de natuur en het actieve buitenleven. Wie verblijft in een hotel of B&B komt vooral om te fietsen en te wandelen. In Scheldeland apprecieert hij bovenal de gastronomie en het gastvrije onthaal. Uit een grootschalig onderzoek van de vijf provinciale toeristische organisaties in 2017 blijkt dat respectievelijk 82% en 88% van de Vlaamse en Nederlandse vakantiegangers tevreden is over zijn verblijf in de Kempen en Scheldeland.

Kolonies

Resultaten Kempen

• regio telt ruim 13.300 bedden voor toeristisch verblijf
  • 458.000 Belgische en Nederlandse vakantiegangers spenderen samen 78,7 miljoen euro (20% totale omzet in Vlaamse Regio’s, cijfer 2016)