Vlaamse icoonfietsroutes vervangen LF-routes

27.10.2020

Op een gezonde en duurzame manier het beste van Vlaanderen ontdekken? Dat doe je met de acht nieuwe Vlaamse icoonfietsroutes. Met dit initiatief willen Toerisme Vlaanderen en de vijf provinciale toeristische organisaties Vlaanderen op de kaart zetten als internationale bestemming voor fietsvakanties.

De Kustroute vormt de eerste in een reeks van acht nieuwe langeafstandsfietsroutes.  Deze icoonfietsroutes vervangen de bijna dertig jaar oude LF-routes. De thematische routes liggen integraal op het knooppuntennetwerk.  Er gaat veel aandacht naar de bereikbaarheid met het openbaar vervoer van de start- en eindpunten en naar aansluitingen met routes in Wallonië, Nederland en Frankrijk. De bewegwijzering met gloednieuwe borden gebeurt in twee richtingen.

Planning

In afwachting van de nieuwe routes kunnen fietsers gebruikmaken van de gps-routes op de website van Grote Routepaden. Drie icoonfietsroutes - plus de Vlaanderenroute - zullen de provincie Antwerpen doorkruisen.

De planning ziet er als volgt uit:

• november 2020: verwijdering bewegwijzering LF2 Stedenroute, LF5 Vlaanderen Fietsroute, LF9 NAP-route, LF35 Kempen-Haspengouwroute en LF51 Kempenroute
  • januari en februari 2021: plaatsing nieuwe bewegwijzering
  • maart 2021: lancering Kempenroute