Wat veranderde er op 1 april?

04.04.2017
sfeerbeeld hotelkamer

Op 1 april 2017 trad het nieuwe Vlaams logiesdecreet in werking. Het vereenvoudigt de administratieve regels voor wie toeristen tegen betaling laat overnachten.

Alles draait rond eenvoud, flexibiliteit en vertrouwen. Het decreet geeft ruimte aan ondernemerschap, creativiteit en nieuwe evoluties. Veiligheid en basiskwaliteit blijven evenwel essentieel.

Iedereen die in het Vlaamse Gewest toeristen laat overnachten tegen betaling moet zich aanmelden bij Toerisme Vlaanderen. Dat logies kan een woning, appartement, chalet, gastenkamer of een andere
(originele) slaapplaats zijn.

Handige documenten en websites

Toerisme Vlaanderen werkte de brochure ‘Het logiesdecreet in één oogopslag’ uit.
Op www.toerismevlaanderen.be/logiesdecreet lees je wat het nieuwe decreet voor jouw onderneming concreet betekent.
Op www.toerismevlaanderen.be/logiesuitbaters zie je welke ondersteuning Toerisme Vlaanderen biedt.

Nog vragen?

Infosessies voor de ondernemer

Toerisme Provincie Antwerpen noteerde alvast volgende infosessies in onze provincie:

3 mei in Antwerpen:
bedoeld voor kleinschalig logies in de stad Antwerpen of binnen een andere stedelijke context en dankzij samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen zijn ook andere geïnteresseerden welkom;
organisatie van Kleinschalige Stedelijke Logies in Vlaanderen vzw (KSLV) en De Gilde der Antwerpse Gastenkamers, in samenwerking met Toerisme Provincie Antwerpen;

9 mei in Mechelen:
bedoeld voor Mechels logies; organisatie van Stedelijke dienst Lokale Economie in samenwerking met Toerisme Mechelen
Met vragen kan u vanaf 11 april terecht bij:

10 mei in Westerlo:
bedoeld voor leden van Kempen Campings;
Algemene vergadering van Kempen Campings vzw in aanwezigheid van Toerisme Provincie Antwerpen
Meer info?

21 juni in Bornem:
open voor alle vakantiemakers van de provincie Antwerpen;
sessie op de zomerhappening Toerisme Provincie Antwerpen
Meer info?

Advies Toerisme Provincie Antwerpen

Voor eerstelijnsadvies rond logies contacteer je deze medewerkers bij Toerisme Provincie Antwerpen:

regio Kempen

regio Scheldeland

algemeen en promotiecampagne Logeren in Vlaanderen Vakantieland

Goed om weten:
• Toerisme Provincie Antwerpen promoot zowel aangemeld als erkend logies
• Uitsluitend erkend logies komt in aanmerking voor subsidies en projecten