Gesloten wegens storm

publish date
27.12.2020

STORMGEVAAR RISICOFASE ROOD 

Toegangsverbod voor bezoekers

op zondag 27 december vanaf 6u tot maandag 28 december om 6u

PGRA Stormgevaar
stormmelding risicofase rood

 

Vrieselhof dicht door storm!

Betrokken provinciale groendomeinen regio Antwerpen:


-      Rivierenhof, Turnhoutsebaan 246 te 2100 Deurne
-      Vrieselhof, Schildesteenweg 95 te 2520 Ranst (De Remise blijft bereikbaar)
-      Hof van Leysen, Markgravelei te 2018 Antwerpen

De risicofase is gebaseerd op de weersverwachtingen en berichten berekend door KMI, windfinder.com en overheidsdienst defensie België. Deze berekening van het stormrisico is specifiek gericht op stormgevaarlijke beboste natuurterreinen die zijn opengesteld voor het publiek.

Toelichting risicofases:

ROOD: wind vanaf 80 km/u - Acuut gevaar. De toegang voor bezoekers, clubs, medewerkers en diensten  tot het betrokken gebied wordt na overleg met beheerders en domeinwachters aangepast of verboden. Er wordt bij beslissing tot toegangsverbod aan alle ingangen van de betrokken openbare domeinen bebording aangebracht die de toegang voor bezoekers verbiedt. Betrokken clubs, medewerkers en diensten worden ingelicht dat toegang tot de domeinen wordt verboden voor bezoekers, clubs en indien noodzakelijk medewerkers en diensten. Er worden extra controles ingezet door de domeinwachters om de bezoekers die zich toch in de domeinen bevinden te verzoeken deze domeinen te verlaten.

ORANJE: wind tussen 61 km/h en 80 km/h - gevaar. Wees voorzichtig! Beheerders en domeinwachters zijn extra waakzaam en stormprocedure wordt opgestart. Als er storm opkomt, worden extra controles ingezet om indien noodzakelijk de bezoekers die zich in de betrokken domeinen bevinden te verzoeken deze domeinen te verlaten, clubs en diensten en medewerkers worden ingelicht dat toegang tot de domeinen wordt afgeraden. Evacuatieruimte wordt indien beschikbaar en noodzakelijk opengesteld.

GEEL: wind tussen 50 km/h en 61km/h – weinig gevaar maar beheerders en domeinwachters zijn extra waakzaam.

GROEN: wind tot 50 km/h - Weinig gevaar.