Kunstproject golfslag

Academie Mechelen

Datum
  • van 18 december 2022 tot 30 juni 2023
Prijs
op eigen houtje: gratis, onder begeleiding met golfstick en balletje: tegen betaling

Alles kwam tot stilstand door de pandemie, met deze inspiratie heeft de Academie van Mechelen vorig Academiejaar, de expo ‘Veldslag’ opgebouwd in de oude stadsbibliotheek van Mechelen. De studenten kregen een afgebakende ruimte van 1,5 x 1,5m als tentoonstellingsruimte, een boeiende samenstelling en resultaat!

Al snel groeide een nieuw concept, volgend op de vorige slag. Ze lieten zich inspireren door de mini-golf van Sint-Anna te Antwerpen waar kunstenaars telkens van een golfbaan een kunstwerk maken. Een prachtig gegeven, maar niet haalbaar voor de vele studenten! Dan maar een soort van ‘city-golf’, maar ook hier stootten ze op moeilijkheden qua realisatie.

Een eureka-gevoel ontstond bij een mogelijke samenwerking met het Vrijbroekpark: ruimte in overvloed, dicht bij de stad, prachtige natuur, de perfecte symbiose.

Dankzij de enthousiaste inzet van de studenten en de medewerkers zijn ze tot boeiende kunstroutes gekomen.

Dit project was een jaaropdracht van het Projectatelier, een opdracht in fases, tot de uiteindelijke realisatie. De kunstwerken worden ‘targets’, want de ‘golfslag’ kan je spelen met golfstick en (mousse) bal, maar is ook een kunstroute. 

In de ‘Golfslag’krant kan je de spelregel/opdracht terug vinden, samen met een kleine uitleg van de kunstenaar.

Dit alles ligt in de lijn van de festiviteiten voor het 250-jarig bestaan van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten Mechelen.

 

Kom je de kunstwerken op eigen houtje ontdekken?
Dan kun je gratis komen wandelen.

Wil je de kunstroute beleven met golfclub en balletje onder begeleiding van een gids?
Reserveer en betaal dan via Urban Escape, www.urbanescape.be

 

Meer informatie over deze expo vind je op de website van de Academie van Mechelen: https://www.academiemechelen.be/activiteiten/tentoonstellingen.