Rozenfeesten

Datum
  • zondag 18 juni 2023 van 13 uur tot 18 uur

Tijdens de Rozenfeesten op zondag 18 juni geniet je van onze rozentuinen in volle bloei.

Tussen 13 en 18 uur valt er heel wat te beleven in en rond onze rozentuin. Zo beantwoorden onze stielmannen al je vragen over rozen en leiden ze je met trots rond. Je kan de mooiste rozen aankopen bij verschillende rozenkwekers. Rozenveredelaars wijden je in over hoe ze nieuwe rozen maken.

Aan de picknickplaats in het Engelse park, vlakbij de rozentuin volgen kinderen workshops over bloemen. Daar serveren we ook ijsjes, pizza, warme en frisse dranken waaronder ons uniek parkbiertje, het Kruipend Moerasscherm. De Koninklijke Harmonie Mechelen, fanfare ”t’ Akkoord”, “Majoretski” en de “Bonnie Blues” zorgen voor mooie muziek.

In de rozentuin kan je onder een poëtische paraplu naar piepkleine parapluvertelsels luisteren. Je kan er “Les Silhouettes” ontmoeten en genieten van hun act. Franse chansons, gebracht door Tine Vandenbussche en haar accordeon horen natuurlijk ook thuis in de rozentuin.

Het is al sinds 2019 geleden dat we onze Rozenfeesten organiseerden. In die tijd is de rozencollectie enorm geëvolueerd en die veranderingen delen we graag met jou!

 

De Rozenfeesten is een afvalvrij, rookvrij en autovrij evenement. Kom liefst met de fiets of te voet! Als je toch met de auto komt, parkeer dan op de Eekhoornparking.

De catering op het evenement is zo goed als volledig afvalvrij. Glazen flessen, herbruikbare bekers, borden en bestek kan je terugbrengen naar het ZERO WASTE EILAND, waar je ook vuilbakken vindt om afval te sorteren als er toch afval is.
Alles wat je van thuis meebrengt (picknick, drank) vragen we ook om terug naar huis mee te nemen.

Zo werk je mee aan een afvalvrij Vrijbroekpark!

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark