RUIS, een muzikale doe-het-zelf wandeling

Het Fluisterhuis

Fluistert de wind zijn geheimen?

     Vieren bomen hun verjaardag?

              Groeien mensen ook wanneer het lente wordt? 

Spits je oren, wrijf de winterslaap uit je ogen en vertrek op een muzikale tijdreis door het Vrijbroekpark.

Datum
  • van 4 april 2021 tot 27 juni 2021
Prijs
gratis

Muziektheater Het Fluisterhuis creëerde een interactieve familietocht vol muziek, poëzie en fantasierijke verhalen. Tijdens de wandeling versmelten de menselijke en natuurlijke herinneringen van het park tot één muzikale anekdote.

Onze mondige wegwijzers nemen je via elf haltes mee op een groot familiefeest tussen de bomen. Scan met je telefoon de QR-codes bij elke halte en luister met je bubbel naar het verstrijken van de tijd in het park.

In een tocht over herinneringen moeten er nieuwe gemaakt worden!

Ga op speurtocht door de rozentuin en ontdek over welke liefdesperikelen de rozen dromen tijdens hun winterslaap. Wie het rozenraadsel kan ontrafelen, wordt uitgenodigd voor een lekkere en muzikale verrassing in de bloeiende rozentuin! (**Deze activiteit is onderhevig aan de geldende coronamaatregelen van het moment!)

Of breng een bezoek aan het groeiplatform, een intiem podium waar spontane works in progress plaatsvinden. Artiesten met een pril idee kunnen het podium beklimmen en hun eerste woorden of muzikale zinnen uitspreken voor het goedkeurende oog van de natuur en de toevallige voorbijganger.

Deze wandeling is geschkt voor kinderen vanaf 8 jaar en hun gezinnen.

Duur van de wandeling: +- 2 uur, lengte: 2km.

Benodigdheden: GSM met internet. Eventueel een hoofdtelefoon voor extra geluidservaring.

Start de wandeling aan de parking Eekhoorn OF op de brug naast de wei van Els, zie plannetje:

Bereikbaarheid:

Kom je met de auto, parkeer dan op parking Eekhoorn aan de rand van het park. De route naar de parking is aangegeven met wegwijzers. 

Kom je met de fiets? Er is een ruime fietsenparking aan de ingang, hier kun je ook bakfietsen en fietskarren parkeren. Verder vind je bij elk gebouw in het park een fietsenstalling.

Credits:

Tekst, muziek, montage: Jolien Van De Sande

Stemartiesten en muzikanten: Eveline Bumba Ebeneser, Mieke Segers, Hidde Moens, Merel Vanderelst, Wout De Ridder, Leen Vandewaetere, Lauranne Busschots, Jos Hoes, Johan Nuyts, Lieselot Vercammen, Kristin Claus, Peter Van Petegem, Peter Boogaert, Brent Buckler, Elke Vandersypen, Sam D'hondt, Lorenz Havermans, Helena Van Hoolst, Haroun Iqbal, Emanuel Van Mieghem en de klassen muziekinitatie van het Conservatorium van Mechelen. 

​Mixen en masteren audio: Brent Buckler

Organisatie: Provinciaal groendomein Vrijbroekpark en Het Fluisterhuis

​Met dank aan​ RADAR Mechelen en Het Stedelijk Conservatorium Mechelen (klassen radio Evita Nossent, klassieke zang Martine Renson en muziekinitiatie Klara Schouwaerts)

 

Hieronder kun je het plannetje van de wandeling downloaden:

Organisator
Provinciaal Groendomein Vrijbroekpark