Provinciaal Groendomein Rivierenhof

Openingsuren

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van 6.30 uur tot 22.30 uur. Voor info kun je tijdens de openingsuren van het park terecht bij de wachtersbalie (Turnhoutsebaan 246).

Toegankelijkheid

  • De helft van de wegen in het Rivierenhof zijn verhard.
  • Aangepaste parkeergelegenheid voor personen met een beperkte mobiliteit: voorbehouden plaatsen langsheen de Turnhoutsebaan en de Ruggeveldlaan, op parking Oost (Ruggeveldlaan), parking West (Cogelsplein), parking Zuid (Sterckshoflei) en rond het kasteel Sterckshof (Cornelissenlaan en Hooftvunderlei). Er zijn ook drie tijdelijke parkeerplaatsen voor mindervalide kaarthouders gecreëerd achter het domeinwachtersgebouw, Turnhoutsebaan 246 in 2100 Deurne. In de nabije toekomst zal een parking voor mindervaliden bijkomen op de in aanleg zijnde parking van Avant (voorheen St. Godelieve). 
  • De mindervalidenparking tegenover de Rozentuin langsheen de Parkweg werd verwijderd om zoveel mogelijk autoverkeer uit het park te weren. 

Aangepast sanitair voor personen met een beperkte mobiliteit: ter hoogte van de speeltuin aan het kasteel en op de Kinderboerderij (van 13 tot 17 uur maar niet op vrijdag en niet op zaterdag). Het kasteel Rivierenhof zelf is toegankelijk via een talud aan de achterzijde.

Infopunt van de domeinwachters (Turnhoutsebaan 246, Deurne) is toegankelijk via een talud aan de rechterzijde.

De minigolf Rivierenhof is volledig toegankelijk voor rolstoelgebruikers.

Bereikbaarheid

Openbaar vervoer
buslijn 33 (haltes Sterckshof - Turnhoutsebaan)
buslijn 19 (Borsbeek-Wenigerstraat)
buslijnen 410, 411, 412 en 414 (haltes Galifortlei - Lunden - Venneborg - Schotensteenweg - Ruggeveld)
tram 5 (halte Ruggeveld)
tram 10 (halte Venneborg) 

Met de fiets
Creëer je eigen fietsroute naar of door het Rivierenhof met het fietsknooppuntennetwerk. Aan de rand van het Rivierenhof zijn er verschillende Velo-stations waar je een deelfiets kan ontlenen.

Met de auto
Parking Oost (Ruggeveldlaan), Parking Zuid (via Sterckxhoflei), Parking West (Cogelsplein), ter hoogte van Kasteel Sterckshof of langsheen de Turnhoutsebaan.

Lage-emissiezone (LEZ) sinds 1 februari 2017!

De hele Antwerpse binnenstad en Linkeroever zijn sinds 1 februari 2017 een lage-emissiezone. Voertuigen die te veel roet en fijn stof uitstoten, mogen de lage-emissiezone niet meer inrijden. Het Rivierenhof ligt NIET in die zone. Passeer je de Singel (Antwerpse binnenring) onderweg naar het Rivierenhof? Kijk dan tijdig na of jouw voertuig aan de toelatingsvoorwaarden voldoet via deze test.
Verplichte registratie: Voertuigen met een buitenlandse nummerplaat (behalve Nederlandse) die aan de toelatingsvoorwaarden voldoen, moet je eenmalig registreren. Registreer hier je auto.
Meer informatie over de lage-emissiezone vind je op de website van Slim naar Antwerpen.