Lerend netwerk duurzame overheidsopdrachten - sessies in Mechelen

Na succesvolle sessies in 2018 hernemen we in 2019 de Lerende netwerken duurzame overheidsopdrachten, voor ambtenaren van onze lokale besturen. 

Status
Datum
  • dinsdag 26 november 2019 van 12.30 uur tot 16.30 uur

Locatie: IGEMO. Huis van de Mechelaar, Reuzenstraat 1, 2800 Mechelen

De lerende netwerken duurzame overheidsopdrachten worden ook in 2019 verdergezet. De eerste editie, van vorig jaar, werd positief geëvalueerd door de deelnemers. Hun suggesties nemen we mee op om de sessies nog vlotter te laten verlopen.

Voor wie?

• Aankoopverantwoordelijken van gemeentebesturen, politie, onderwijsinstellingen,..

• Duurzaamheidsambtenaren

• Iedereen die vanuit zijn/haar functie regelmatig overheidsopdrachten opstelt en geïnteresseerd is om duurzaamheidscriteria mee te integreren in het bestek.

Inhoud

Het lerend netwerk focust zich op lokale besturen. Door hen te stimuleren en te begeleiden om duurzaamheidscriteria op te nemen in overheidsopdrachten, ondersteunen we sociale en maatschappelijke beleidsdoelstellingen en creëren we sociale impact.

Op 4 sessies per regio kunnen aankopers van lokale besturen hun lopende of toekomstige overheidsopdrachten laten screenen:

• Is de prijsvraag volledig?

• Hoe bepaal ik op een correcte juridische manier de duurzaamheidscriteria?

• Hoe krijg ik de garantie dat de levering na toewijzing is zoals beoogd?

Je raakt vertrouwd met de juiste formuleringen rond milieucriteria, eventuele tewerkstellingscriteria en kwalificaties van samenwerkingen met sociale economie. Op die manier kun je vlotter ingediende offertes beoordelen. De platformen worden geleid door dhr. Bert Baeyens, expert overheidsopdrachten. 

Er zijn 4 sessie's per regio (Geel, Mechelen, Turnhout) dit jaar. Je kunt er voor kiezen een of meerdere sessies bij te wonen. Deelname is gratis, inschrijven is wel verplicht. Stuur een mailtje naar Felix Van Roost:

Volgende van de detaillijst