Nico Goossens van Goni is Antwerpse Jonge Ondernemer 2022

publish date
28.04.2022

Hij maakt kans om Vlaamse Jonge Ondernemer van het Jaar te worden. 

Nico Goossens is de Jonge Ondernemer van het jaar in de provincie Antwerpen. Deze erkenning kreeg hij gisteren op de awarduitreiking van de Junior Chamber International, het wereldwijde netwerk voor jonge ondernemers, kortweg JCI. Met deze prijs erkent JCI een ondernemer die op een uitzonderlijke wijze duurzaam onderneemt.

De awarduitreiking vond gisteren plaats in het provinciehuis van Antwerpen. Met de award geeft JCI erkenning aan een ondernemer die op een uitzonderlijke wijze getuigt van duurzaam ondernemen. Nico Goossens haalde het van de andere finalisten Arne Schelkens (Gemini) en Dieter Veulemans (Citycubes).

Nico Goossens is de zaakvoerder van Goni, gespecialiseerd in het telen en verhandelen van slasoorten, tuinkers en paksoi. Het familiebedrijf met zo’n 20 medewerkers is gevestigd in Sint-Katelijne-Waver. Goni is operationeel binnen België maar exporteert ook naar Nederland, Duitsland en Zweden. Nico nam het bedrijf over van zijn ouders en sindsdien innoveerde de kwekerij enorm. De productie is bijna vol-automatisch en gebeurt op ecologische wijze. Zo wordt de sla geteeld in mobiele goten zodat water en meststoffen niet zomaar verloren gaan in de grond of de sloot.

Hij gelooft in een vergaande service voor zijn klanten, maar gelooft ook rasecht in het volledige team als rots in de branding voor Goni.  “Ik ben fier dat ik het familiaal karakter van mijn bedrijf kan blijven behouden in combinatie met automatisatie.  We zorgen er steeds voor dat de juiste mensen op de juiste plaats terechtkomen. Ons personeel is het belangrijkste kapitaal van ons bedrijf. Dit is echt een prijs voor het hele team", aldus een trotse winnaar Nico Goossens.

De provincie Antwerpen ondersteunt dit initiatief vanuit de Dienst Economie. Met deze prijs wordt een jonge ondernemer als een positief rolmodel voor anderen in de kijker gezet. De focus ligt op de kwaliteiten van de ondernemer als persoon. Met de succesvolle verhalen van de finalisten brengen we het ondernemerschap op een realistische manier in beeld. Elk van hen is erin geslaagd om flexibel om te gaan met de coronacrisis, bijvoorbeeld door nieuwe marktsegmenten te verkennen.


Vlaamse finale in mei

Op 19 mei vindt de Vlaamse finale van JCI Jonge Ondernemer van het jaar plaats. Nico Goossens neemt het er op tegen de laureaten van de 4 andere provincies.