Provinciaal Groendomein De Averegten - Bioboerderij

Adres
Langendijk 17
2220 Heist-op-den-Berg
Telefoon
  • 015 22 81 00

Openingsuren

De boerderij is gesloten voor renovatiewerken.

Toegankelijkheid

  • Aangepaste toiletten

  • De groene wandelroute (3,5 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen.

 

Bereikbaarheid

 

Met de fiets

Het knooppunt 29 van kaart 3 van het fietsknooppuntennetwerk provincie Antwerpen is gelegen op de Langendijk in de nabijheid van de boerderij.

 

Met het openbaar vervoer

Het treinstation van Heist-op-den-Berg ligt op 2,5 kilometer van het domein. Neem je fiets mee op de trein. Zo kan je de afstand van het station tot aan je eindbestemming gemakkelijk overbruggen. Lees er meer over op de website van de NMBS.

Vanaf het station kan je ook via rustige en veilige wegen naar het provinciaal groendomein wandelen. Klik hier voor een wandelkaartje.

Aan het station kun je bus 297 richting Antwerpen, 510 richting Westerlo, 511 richting Herentals en 514 richting Herentals nemen. In minder dan 10 minuten ben je aan de halte 'Hallaaraard'. Vanaf daar wandel je via Hallaard naar de Langendijk. Klik hier voor een wandelplan.

Met de belbus kun je afstappen aan de parking van de boerderij. De belbus reserveer je bij voorkeur 1 dag en minimum 2 uur op voorhand contact op met de belbuscentrale op het telefoonnummer: 03 218 14 94. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.

Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren. De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een rit met een Lijnbus.

Met bovenstaande lijnen stap je af aan de halte 'Hallaaraard'. De halte ligt op 850 meter van het domein. Wandel de straat Hallaard in en vervolg je weg naar de Langedijk. Hier is de bioboerderij van het domein gelegen.

 

Met de auto

De boerderij is gelegen in Hallaar, deelgemeente van Heist-op-den-Berg.
Aan de kerk van Hallaar rij je richting Itegem. Rij door het dorp van Itegem en blijf de hoofdweg volgen. Ongeveer 1 km voorbij de kerk van Itegem sla je linksaf naar de Langendijk. In deze doodlopende straat is de boerderij gelegen op het einde van de straat aan de rechterzijde.