Averegten

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholen, groepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling voor je gezelschap aanvragen. 

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Tentoonstelling 'De natuur in nen Hestsen Hof'

Van 14 augustus t.e.m. 30 oktober kan je in het onthaalgebouw een fototentoonstelling van Inge Hofmans bezichtigen. De mooie foto's van Inge zijn het resultaat van veel geduld en een tuin vol leven: vogels, vlinders, insecten, paddenstoelen en bloemen passeerden voor haar lens.

Kan je de woordpuzzel invullen ?
Dan maak je kans op een gratis wandeling met de boswachter: op ontdekkingstocht in De Averegten met een groep van maximum 20 personen (datum in overleg).

Openingsuren onthaalgebouw en tentoonstelling: 

  • ma-di-woe-do van 13 tot 16 uur
  • elk 2de en 4de weekend van de maand van 13 tot 16 uur 

Kwaliteitslabels

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Toerisme voor autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.