Averegten

Tentoonstelling 'Een symbiose van natuur en gebouwen'

Gebouwen zijn niet los te zien van de omgeving waarin ze zich bevinden en de natuur is overal.

In deze fototentoonstelling kan je gebouwen en constructies bewonderen van over heel de wereld, waarbij de natuur langzaamaan beslag neemt van het gebouw. Oude gebouwen worden vaak verlaten door mensen maar niet door de natuur.

Annelies Verbruggen, gepassioneerd door fotografie, natuur en de wereld, en Kristine Vandegaer, gepassioneerd door fotografie en verlaten gebouwen, hebben voor deze unieke beelden gezorgd.

Iedereen welkom in het onthaalgebouw van De Averegten, Boonmarkt 4a, 2220 Heist-op-den-Berg.

Openingsuren:

- dinsdag t.e.m. vrijdag van 13u-16u

- het tweede volledige weekend van de maand van 13u-16u

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholengroepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling, eigen activiteit of een zaaltje voor je gezelschap aanvragen

Kwaliteitslabels

De internationale Green Flag Award erkent elk jaar parken en groene ruimten die extra duurzaam beheerd worden. Het domein behaalde de award door zijn duurzame visie, fijne faciliteiten en uitgebreid educatief aanbod.

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Toerisme voor autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.