Averegten

Fototentoonstelling 'Pluk de dag met bloemen en planten' - 18 mei t.e.m. 2 juli

Amfograf, een fotoclub uit Itegem, verdiept zich in fotografie in zijn breedste betekenis. Centraal in deze tentoonstelling staat onze collega Lieven. Hij heeft talloze jaren de plantentuin volledig onderhouden. Nu Lieven binnenkort met pensioen gaat, willen we deze tentoonstelling opdragen aan hem. 

Open: di-woe-do-vrij tussen 13u en 16u + 2de za en zo van de maand tussen 13u en 16u.

 

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholengroepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling, eigen activiteit of een zaaltje voor je gezelschap aanvragen

Kwaliteitslabels

De internationale Green Flag Award erkent elk jaar parken en groene ruimten die extra duurzaam beheerd worden. Het domein behaalde de award door zijn duurzame visie, fijne faciliteiten en uitgebreid educatief aanbod.

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Toerisme voor autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.