Averegten

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholen, groepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling voor je gezelschap aanvragen. 

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Tentoonstelling dagvlinders in De Averegten (03/10 tot 30/11)

Een pak vrijwilligers heeft de afgelopen maanden aan Vlindermonitoring gedaan in De Averegten. Van april tot eind september werden bijna 2.000 vlinders één voor één gespot en geteld en meer dan 20 verschillende soorten vlinders waargenomen. Dit leverde verrassende resultaten op!

Tellers Inge Hofmans, Hans Limet en Kim Van Sande hadden hun fototoestel in de aanslag om deze prachtige en kleurrijke diertjes op de gevoelige plaat vast te leggen. Kom mee genieten van de prachtige beelden die dit opleverde. Welke soorten herken jij?

Openingsuren onthaalgebouw en tentoonstelling:

  • ma-di-woe-do van 13 uur tot 16 uur
4504 leerlingen uit kleuter- en lager onderwijs op de scholenwandelingen 2017