Averegten

Zwemmen in Hobbeldonk verboden

Door de aanhoudende droogte is het waterpeil van Hobbeldonk enorm gezakt, hierdoor is de waterkwaliteit niet meer in orde. Zwemmen in Hobbeldonk is, tijdelijk, niet meer toegelaten.

Zodra de hemelsluizen voor een nieuwe aanvoer van regenwater hebben gezorgd én de kwaliteit van het water in orde is, kan je hier terug komen genieten van ongebreidelde waterpret. Ravotten op de heuvels, of de koelte van het speelbos opzoeken mag uiteraard nog altijd.

Buiten Hobbeldonk is het in alle andere waterpartijen op De Averegten altijd verboden om te zwemmen. Ook huisdieren mogen niet in het water, dit om onze plaatselijke waterfauna en -flora te beschermen. Alvast bedankt voor uw begrip!

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholen, groepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling voor je gezelschap aanvragen. 

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Tentoonstelling pasteltekeningen door Rik Hermans

Ruim 30 jaar al maakt Heistenaar Rik Hermans (91 ondertussen!) pasteltekeningen.

De selectie in het onthaalgebouw zijn allemaal werken gebaseerd op foto’s (indertijd nog dia’s) gemaakt in De Averegten.
Zo 1 werk is uiteraard niet op één dag getekend. Met veel geduld en overgave heeft Rik zijn passie willen delen met ons. Met als resultaat onder andere deze pareltjes.

Kan jij de kikkers spotten op de tekeningen? Of misschien herken je onze werkman Lieven, van de plantentuin, wel?

Geniet van de tentoonstelling!

Openingsuren onthaalgebouw en tentoonstelling (loopt tot eind september):

  • di-woe-do van 13 uur tot 16 uur
  • elk 2de en 4de weekend van de maand van 13 uur tot 16 uur
4504 leerlingen uit kleuter- en lager onderwijs op de scholenwandelingen 2017