Averegten

Onthaalgebouw en tentoonstelling 'Vroege vogels' van B-creativ

Openingsuren:

  • maandag gesloten
  • dinsdag t.e.m. vrijdag: open van 13u tot 16u
  • 2e en 4e zat en zon: open van 13u tot 16u

In het onthaalgebouw van De Averegten kan je t.e.m. 30 augustus de tentoonstelling 'Vroege vogels' van B-creativ bewonderen.

Averclub tijdens de zomervakantie

In juli en augustus kunnen kinderen van 2,5 tot 14 jaar zich weer uitleven in de Averclub. Jobstudenten voorzien allerlei leuke activiteiten om te knutselen, de natuur te onderzoeken en te beleven, om te sporten of spelletjes te spelen. Kortom: onze animator zorgt voor een gevarieerd programma met de natuur als centraal thema!

Anders dan andere jaren, gaan de activiteiten niet door aan het onthaalgebouw, maar dien je ze op eigen houtje te voltooien in het bos, de omgeving of misschien wel je eigen tuin!
Dit om de social distancing maximaal te garanderen en het mengen van gezinnen onderling te beperken.
De opdrachten kan je telkens terugvinden op onze Facebookpagina en aan de toegangsdeur van het onthaalgebouw.
Elke week zorgen we voor een nieuw aanbod en dus een goed gevuld zomerprogramma! 

Mochten eventuele versoepelingen van de maatregelen het toch toelaten, dan kan de Averclub gewoon in zijn oorspronkelijke vorm doorgaan aan het onthaalgebouw. Volg de berichtgeving op onze Facebookpagina en website!

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholengroepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling, eigen activiteit of een zaaltje voor je gezelschap aanvragen

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Kwaliteitslabels

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Toerisme voor autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.

Kalender