Averegten

Onthaalgebouw en tentoonstelling

Momenteel zijn het onthaalgebouw en de tentoonstelling in De Averegten nog gesloten omwille van de coronamaatregelen. Zodra we terug mogen openen zijn de openingsuren:

 • maandag gesloten
 • dinsdag t.e.m. vrijdag: open van 13u tot 16u
 • 2e en 4e zat en zon: open van 13u tot 16u

Averclub tijdens de zomervakantie

In juli en augustus kunnen kinderen van 2,5 tot 14 jaar zich weer uitleven in de Averclub. Jobstudenten voorzien allerlei leuke activiteiten om te knutselen, de natuur te onderzoeken en te beleven, om te sporten of spelletjes te spelen. Kortom: onze animator zorgt voor een gevarieerd programma met de natuur als centraal thema!

Anders dan andere jaren, gaan de activiteiten niet door aan het onthaalgebouw, maar dien je ze op eigen houtje te voltooien in het bos, de omgeving of misschien wel je eigen tuin!
Dit om de social distancing maximaal te garanderen en het mengen van gezinnen onderling te beperken.
De opdrachten kan je telkens terugvinden op onze Facebookpagina en aan de toegangsdeur van het onthaalgebouw.
Elke week zorgen we voor een nieuw aanbod en dus een goed gevuld zomerprogramma! 

Mochten eventuele versoepelingen van de maatregelen het toch toelaten, dan kan de Averclub gewoon in zijn oorspronkelijke vorm doorgaan aan het onthaalgebouw. Volg de berichtgeving op onze Facebookpagina en website!

Wat kan nu in De Averegten?

 • Je mag te voet, per fiets of met de wagen (beperkte afstand) naar het domein komen, de parkings zijn geopend.
 • Wandelen en fietsen door het domein kan: alleen of met personen die onder hetzelfde dak wonen en/of in het gezelschap van maximum 2 steeds dezelfde andere personen, hou in het laatste gevak 1,5 meter afstand van mekaar.
 • Hou steeds minstens 1,5 meter afstand van andere personen om besmetting te voorkomen.
 • Na de activiteit is terug naar huis keren verplicht, zo vermijden we dat er teveel bezoekers tegelijkertijd aanwezig zijn.
 • Even kort uitpuffen op een bankje mag, maar het is niet de bedoeling dat je langere tijd blijft zitten.
 • Picknicken en zonnebaden blijven verboden.
 • Speelzones en speeltuinen zijn geopend voor kinderen t.e.m. 12 jaar, begeleid door minstens 1 meerderjarige. Begeleiders blijven op minstens 1,5m afstand van mekaar of dragen een mondmasker (12+). Was (thuis) je handen grondig met water en zeep en zeker voor eten of drinken. Max. 20 kinderen in de zones, bij drukte kom je beter op een rustiger moment terug. Geen picknick in de zones.
 • Het onthaalgebouw en de tentoonstelling zijn gesloten.
 • Alle activiteiten/evenementen zijn tot nader order geannuleerd.

Gelieve er ook rekening mee te houden dat door de droogte van afgelopen weken de CODE ORANJE geldt voor alle bossen, dit betekent een totaal vuur- en rookverbod!

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholengroepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling, eigen activiteit of een zaaltje voor je gezelschap aanvragen

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Kwaliteitslabels

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.

Toerisme voor autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.