Averegten

De Averegten is met 5 verschillende wandelpaden een wandeldomein bij uitstek. Je vindt er ook een route speciaal voor rolstoelgebruikers, kinderwagens en joggers.
Je kunt er deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Er is een aanbod voor scholen, groepen en individuele bezoekers. Je kan een begeleide wandeling voor je gezelschap aanvragen. 

Toerisme voor Autisme

De Averegten neemt deel aan het project Toerisme voor Autisme en biedt een visueel stappenplan aan voor een bezoek aan het domein. Aan de hand van dit stappenplan wordt het bezoek aan De Averegten van begin tot eind overlopen. Op die manier weet je wat je van de uitstap kan verwachten.

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Tentoonstelling over spechten 

In het onthaalgebouw van De Averegten kan je je t.e.m. 31 januari verdiepen in de wereld van de specht. De tentoonstelling biedt een helder overzicht van de verschillende soorten spechten.

De zwarte specht houdt opendeur in haar woonst en we tonen leuke filmpjes op ons grote scherm.

De foto’s zijn van Inge Hofmans, Emmy De Ryck en Sam Plompen. 

Openingsuren: 

  • t.e.m. 31 januari open van maandag t.e.m. donderdag van 13 tot 16 uur
4504 leerlingen uit kleuter- en lager onderwijs op de scholenwandelingen 2017