Sport en spel

Fit-O-Meter in De Averegten
Fit-O-Meter in De Averegten

Fit-O-Meter

De Fit-O-Meter is een echte topper in De Averegten, hij houdt beginnelingen én gevorderden in beweging. De oefeningen focussen op de nieuwste trainingsinzichten. Geen oubollige oefeningen dus maar nieuwe uitdagingen voor zowel de recreatieve als competitieve sporter.

Geniet van alle fitnessvoordelen … in het midden van de natuur!

Natuurspeelplaats Hobbeldonk en speelbossen

Rondom de blokhut is 5 ha bos gereserveerd voor spelende kinderen, natuurspeelplaats 'Hobbeldonk' is daar een onderdeel van. Hier vind je geen voorgevormde speeltuigen maar wel spelaanleidingen zoals zand, water, wilgenhutten en liggende boomstammen. Dit stimuleert de fantasie en creativiteit van de kinderen en daagt hen uit om te bewegen en te ravotten.

De aanwezigheid van water draagt sterk bij aan de aantrekkelijkheid van het terrein. Water, zand, hout en de combinatie daarvan bieden eindeloze mogelijkheden. Van het brouwen van heksensoep tot het boetseren van modderfiguren. Let wel: het water is geen zwemwater, je mag er tot je knieën in om te spelen.

30/07/2018 

Door de aanhoudende droogte is het waterpeil van Hobbeldonk enorm gezakt, hierdoor is de waterkwaliteit niet meer in orde. Zwemmen in Hobbeldonk is, tijdelijk, niet meer toegelaten.

Zodra de hemelsluizen voor een nieuwe aanvoer van regenwater hebben gezorgd én de kwaliteit van het water in orde is, kan je hier terug komen genieten van ongebreidelde waterpret. Ravotten op de heuvels, of de koelte van het speelbos opzoeken mag uiteraard nog altijd.

Buiten Hobbeldonk is het in alle andere waterpartijen op De Averegten altijd verboden om te zwemmen. Ook huisdieren mogen niet in het water, dit om onze plaatselijke waterfauna en -flora te beschermen. Alvast bedankt voor uw begrip!

Speeltuin

De nieuwe speeltuigen in de speeltuin zorgen voor urenlang spelplezier!

Ouders en grootouders kunnen een oogje in het zeil houden vanop het terras van eetcafé Boshuis.

Wens je een vrij bezoek te brengen aan De Averegten met een grote groep? Geef ons dan een seintje via averegten@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.

Joggen

Joggers kunnen hun individueel trainingsprogramma uitstippelen op het looppad. Deze omloop met een lengte van 3 km werd aangelegd op het bestaande dolomietenpad. Een ideale ondergrond voor joggers.
Het startbord met raadgevingen en opwarmingsoefeningen staat aan de centrale parking.