Provinciaal Groendomein De Averegten

Adres
Boonmarkt 4 a
2220 Heist-op-den-Berg
Telefoon
  • 015 22 81 00

Openingsuren

Het park is open van zonsopgang tot zonsondergang.

Het domein is telefonisch (015 22 81 00) en per mail (averegten@provincieantwerpen.be) bereikbaar op weekdagen van 9-12 uur en van 13-16 uur. Tijdens weekends, feestdagen en vanaf Kerst (25/12) t.e.m. 2 januari gesloten.

Toegankelijkheid

  • Aangepaste parkeerplaatsen
  • Aangepaste toiletten
  • De groene wandelroute (4 km) is verhard met dolomiet en toegankelijk bij alle weersomstandigheden, ook voor mensen met een rolwagen of buggy

Bereikbaarheid

Met de fiets

De bewegwijzerde route ‘Berg- en Nete-route’ loopt voor een stuk door De Averegten. In het domein zijn fietsers enkel toegelaten op deze doorgangsroute.

De provincie Antwerpen draagt duurzame mobiliteit en milieu hoog in het vaandel en plaatst daarbij het functionele fietsverkeer centraal. Functioneel fietsverkeer staat voor doelgerichte fietsverplaatsingen, zoals met de fiets naar een provinciale instelling rijden. Een fietsbereikbaarheidsfiche zoals deze is daarvoor een handig hulpmiddel. Ze beschrijft de fietsbereikbaarheid vanuit de vier windstreken.

Downloads

Fietsbereikbaarheidsfiche De Averegten [PDF] (pdf - 477kB)

Met het openbaar vervoer

Het treinstation van Heist-op-den-Berg ligt op 2,5 kilometer van het domein. Plan je reisroute met het openbaar vervoer via de website van De Lijn of NMBS. Je kan via veilige en rustige fietspaden naar De Averegten fietsen, neem je fiets mee op de trein (check de voorwaarden op de website van NMBS). 

Aan het station kun je bus 297 richting Antwerpen, 510 richting Westerlo, 511 richting Herentals en 514 richting Herentals nemen. In minder dan 10 minuten ben je aan de halte 'Hallaaraard'. Vanaf daar wandel je via Hallaard naar de Langendijk.

De belbus rijdt tot aan de parking van de boerderij. Deze bus reserveer je bij voorkeur 1 dag en minimum 2 uur op voorhand bij de belbuscentrale op het telefoonnummer: 03 218 14 94. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren. De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een rit met een Lijnbus.

Met bovenstaande lijnen stap je af aan de halte 'Hallaaraard'. De halte ligt op 850 meter van het domein. Wandel de straat Hallaard in en vervolg je weg naar de Langedijk. Hier is de bioboerderij van het domein gelegen.

Met de auto

De Averegten is gelegen in Hallaar, deelgemeente van Heist-op-den-Berg.
Aan de kerk van Hallaar kies je de Molenstraat. Na 500 meter ga je rechtsaf door de Averegtenlaan. Op het einde van deze straat ga je linksaf om onmiddellijk op de rechterkant de grote parking te vinden.
Wil je dichter bij de taverne parkeren of heb je een mindervalidenkaart dan ga je nog verder en volg je de richtingaanwijzer Boshuis.