Provinciaal Groendomein Hertberg

Adres
Diestsebaan 28
2230 Herselt
Telefoon
  • 014 55 88 00

Openingsuren

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Het domein is telefonisch (014 55 88 00) en per mail (hertberg@provincieantwerpen.be) bereikbaar op weekdagen van 9-12 uur en van 13-16 uur. Tijdens weekends, feestdagen en vanaf Kerst (25/12) t.e.m. 2 januari gesloten.

Toegankelijkheid

Hertberg is een ruw bosgebied. Enkel bij droog en koud weer is een gedeelte van de fiets – en wandelwegen toegankelijk voor mensen met rolstoelen en –wagens.

Bereikbaarheid

Met de fiets is Provinciaal Groendomein Hertberg goed bereikbaar. Bekijk zeker de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder.

Met het openbaar vervoer

Plan je reisroute met het openbaar vervoer via de website van De Lijn of NMBS. Je kan via veilige en rustige fietspaden naar Hertberg fietsen. Wil je het openbaar vervoer combineren met een huurfiets, bekijk dan zeker eens het aanbod van blue-bike.

Het station van Aarschot ligt op 12 kilometer van Blauberg. Je kan met bus 491 of 492 tot aan de halte 'Blauberg Kerk' rijden op een half uur. Deze lijnen rijden met een lage frequentie. Je kan ook met bus 490 tot aan de halte 'Herselt Oude Baan' rijden en dan kom je ten noorden van het domein terecht.

Aan het station van Aarschot kan je ook 'Belbus 944' nemen. Je moet ze wel bij voorkeur 1 dag tevoren en minstens 2 uur vooraf reserveren bij de op het telefoonnummer: 03 218 14 94. De openingsuren van de belbuscentrale vind je hierbij.
Een belbus rijdt enkel op aanvraag. Vergeet ook zeker je terugrit niet te reserveren.
De tarieven van een belbus zijn hetzelfde als die van een rit met een Lijnbus.

Met de lijnen 491, 492 en belbus 944 stap je af aan de halte ‘Blauberg Kerk’. De halte ligt aan het zuiden van het Domein Hertberg. Wandel de Witputstraat in en ga op de kruising naar links. Je komt vanzelf aan het domein.