Provinciaal Groendomein Hertberg

Adres
Diestsebaan 28 a
2230 Herselt
Telefoon
  • 014 55 88 00

Openingsuren

Het domein is alle dagen vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

Het domein is telefonisch (014 55 88 00) en per mail (hertberg@provincieantwerpen.be) bereikbaar op weekdagen van 9-12 uur en van 13-16 uur. Tijdens weekends, feestdagen en vanaf Kerst (25/12) t.e.m. 2 januari gesloten.

Toegankelijkheid

Hertberg is een ruw bosgebied. Enkel bij droog en koud weer is een gedeelte van de fiets – en wandelwegen toegankelijk voor mensen met rolstoelen en –wagens. De gele route op de plattegrond is wel volledig verhard en dus steeds toegankelijk voor mensen met een beperking.

Op elke parking zijn ook parkeerplaatsen voor rolstoelgebruikers voorbehouden.

Op de fietsenparking tegenover Mie Maan zijn er aanleunbeugels en voldoende ruimte langs de zijkanten voor alternatieve fietsen.

Tip: de Abdijenroute is een toegankelijke autoroute. Op stap met rolstoel, kinderwagen of andere wieltjes? Geen probleem!

Bereikbaarheid

Met de fiets is Provinciaal Groendomein Hertberg goed bereikbaar. Bekijk zeker de fietsbereikbaarheidsfiche hieronder.

Met het openbaar vervoer

Plan je reisroute met het openbaar vervoer via de website van De LijnDe Lijn Flex of NMBS. Je kan via veilige en rustige fietspaden naar Hertberg fietsen. Wil je het openbaar vervoer combineren met een huurfiets, bekijk dan zeker eens het aanbod van blue-bike.

Aan de stations van Aarschot en Geel kan je met bus 329 (Geel-Oevel-Westerlo-Blauberg-Herselt-Aarschot) tot aan de halte 'Veerlepad Herselt' rijden. De bus stop vlak voor taverne Mie Maan en domein Hertberg.