Hertberg

Maatregelen Coronavirus - CODE ORANJE

- Door het zonnige weer komt er bij momenten teveel volk naar Hertberg. Daarom is de lokale politie-afdeling overgegaan tot het sluiten van de parkings op het domein. Kom dus niet met de auto, maar enkel te voet of met de fiets! 

- Het bos blijft normaal toegankelijk, de speelzones zijn gesloten.

- Het Agentschap Natuur en Bos kondigde door de droogte van afgelopen weken de CODE ORANJE af voor alle bossen, dit betekent een totaal vuur- en rookverbod, ook in Hertberg!

- De activiteiten/evenementen tot eind april zijn geannuleerd. 

- De lentewandelingen voor scholen zijn geannuleerd.

- We adviseren ten zeerste om afstand te houden van andere bezoekers om zo besmetting te voorkomen.

- Paarden: alleen de absoluut noodzakelijke activiteiten om het dierenwelzijn te waarborgen mogen blijven doorgaan, onder de meest veilige omstandigheden. Paardrijden als recreatieve bezigheid is dus niet meer toegelaten. Ook alle vormen van lessen en clubactiviteiten zijn verboden. Vertrek je vanuit de stal en doe je een beperkte lus, dan kan dat nog op de paardenroute van Hertberg. Met de trailer naar de route komen, kan niet meer.

Blijf verder op de hoogte via het algemene nieuwsbericht en onze social media-kanalen. 

Partner van de Merode 

Het Provinciaal Groendomein baadt in een prinselijke sfeer. Tot 2004 was Hertberg een onderdeel van de uitgestrekte eigendommen van de prins de Merode. Sinds die tijd heeft het zijn bijzondere karakter weten te behouden.

Hertberg is partner van het plattelandsproject de Merode.

Je kunt in Hertberg deelnemen aan geleide wandelingen, verrassende activiteiten en leuke evenementen. Je kunt ook een begeleide wandeling voor jouw gezelschap aanvragen.

Volg ons op facebook!

Wens je een vrij bezoek aan Hertberg te brengen met een grote groep? Geef ons dan een seintje via hertberg@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap. 

 

Kwaliteitslabel 

European Disability Card

Een kaart om de toegang van personen met een handicap tot cultuur, sport en vrijetijdsbesteding te vergemakkelijken.