Sport en spel

Stoerparcours

Natuurbelevingspad 'Stoerparcours'

Midden in het mooie bos van Hertberg kan je klimmen, klauteren, springen, vliegen, kruipen, bouwen en nog veel meer.

Om de houten speelelementen te vinden, start je aan het ontvangstplein tegenover Mie Maan.  Volg rechts de stoerparcours-pijlen tot je onder het startbord doorloopt. Vanaf dit punt gebruik je de speciale stoerparcours-code. Dit is heel belangrijk, anders raak je de weg kwijt in het bos!

Voor hele stoere jongens en meisjes (vanaf 10 jaar of met hulp van een volwassene).

De wandeling is 4 kilometer en enkel toegankelijk voor buggy’s met grote wielen.

Honden aan de leiband zijn toegestaan.

Paardrijden in de bossen van Hertberg

Paardrijden

In Hertberg is paardrijden erg populair. Er is een ruiterpad waar je met je eigen paard kunt komen paardrijden.

Het provinciebestuur wil een noord-zuidverbinding voorzien waarbij zowel ruiters als menners het domein kunnen doorkruisen. Voor de ruiters zullen bovendien twee bijkomende lussen worden gecreëerd die hen op een aangename manier doorheen het domein voeren.

Mountainbiken

Voor doorwinterde mountainbikers is dit domein een droom, voor beginners is het een ware uitdaging! Als het geregend heeft, verandert Hertberg in een ware modderpoel en als het droog is, is het mulle zand al een even grote hindernis die het mountainbiken onder de noemer van een zware sport dwingen.

In het domein loopt een bewegwijzerde mountainbikeroute.

Mountainbikenetwerk de Merode

Met het mountainbikenetwerk 'de Merode' kunnen mountainbikers zich over drie provinciegrenzen heen uitleven.

Het netwerk De Merode verbindt de drie mountainbikeroutes van Herselt, Laakdal en Scherpenheuvel-Zichem - via Tessenderlo en Westerlo - met elkaar. Een echt fietsparadijs.

De gebruiker combineert binnen dit netwerk verschillende fietslussen en stelt zelf een parcours samen volgens zijn of haar eigen voorkeur qua startplaats, moeilijkheid en afstand. Zowel geoefende als beginnende mountainbikers komen er aan hun trekken met maar liefst 122 kilometer fietsplezier.
En naast het bos van Hertberg zijn er heel wat toeristische plekjes te ontdekken zoals de abdijen van Tongerlo en Averbode, de oevers van de Kleine Laak en het bedevaartsoord van Scherpenheuvel-Zichem.

Verschillende partners zorgden voor de realisatie van dit project: de provincies Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant, Bloso, de VLM, ANB en de gemeenten Laakdal, Herselt, Scherpenheuvel-Zichem, Tessenderlo en Westerlo.