Speciaal voor kinderen

Provinciaal Groendomein Hertberg biedt niet alleen de infrastructuur om op eigen houtje te komen sporten en spelen. We organiseren ook geleide themawandelingen, interessant en avontuurlijk, zowel voor groot als klein. Kijk zelf even op de kalender.

Speelbossen

Wat is er leuker voor kinderen dan kampen bouwen en spelen in het bos? Om de fauna en flora niet te storen, werden speciaal voor onze jongste bezoekers speelzones afgebakend. Hierin kunnen ze naar hartenlust ravotten met al het speelgoed dat in de natuur voor het oprapen ligt.

Stoerparcours

Natuurbelevingspad 'Stoerparcours'

In Hertberg willen we gezond buitenspelen stimuleren met een natuurbelevingspad voor kinderen en jongeren van 10 tot 14 jaar. Het parcours is geïntegreerd in het reliëf en het aanwezige groen en maakt gebruik van zand en water en boomstammen, aangevuld met nieuwe speeltoestellen.

De natuurspeelplek is ideaal voor jongeren van 10–14 jaar, Stoerparcours omvat zes spelaanleidingen en is elke dag toegankelijk.

Studenten van Thomas More opleiding Bouw stonden in voor het ontwerp en de realisatie, met een schitterend resultaat!

Wens je een vrij bezoek aan Hertberg te brengen met een grote groep? Geef ons dan een seintje via hertberg@provincieantwerpen.be. Zo zijn we zeker dat het domein niet overspoeld wordt en iedereen kan genieten van de uitstap.